Plannen voor de zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur en onze Sportpretdagen zijn gepland!
Tijdens de zomer 2017 gaat Sportpret voor meer dan 750 deelnemers sport organiseren, en dit helemaal gratis. Bewegen en spelen is een basisrecht voor alle kinderen, ook degene die niet de financiële middelen hebben thuis.

 

In Antwerpen organiseren we maar liefst 12 sportdagen en 5 sportuitstappen naar Sportopia.
Dit jaar organiseren we voor het eerst ook 4 sportdagen in Turnhout, waar we zeker op voldoende enthousiaste deelnemers kunnen rekenen.
In beide steden werken we samen met armoedeorganisaties om de mensen te bereiken die onze hulp het meest kunnen gebruiken.

Jammer genoeg is onze werking zo succesvol, dit betekent dat er veel kinderen zijn die geen toegang hebben tot een laagdrempelig sportaanbod. Te veel kinderen in onze ogen. Het aantal kinderen die wij momenteel bereiken is slechts een kleine fractie, ook al bieden we dit jaar in totaal sport aan voor 1000 deelnemers. Onze weg is dus nog lang maar ons enthousiasme is groot!

Daar komt u in het plaatje van Sportpret, om meer kinderen sport te kunnen aanbieden zijn er 2 aspecten heel belangrijk waarvoor we uw hulp nodig hebben.

1) Voldoende financiële middelen verzamelen. Onze activiteiten zijn volledig gratis, wat ook nodig is om elke drempel weg te nemen. Vrije tijd is namelijk de eerste uitgave die geschrapt wordt wanneer een gezin het financieel moeilijk heeft. Steun ons daarom en word sportmeter of -peter, met €5,00 per maand kan u al een kind gratis laten sporten. Of steun ons op een andere creatieve manier, verras ons. 🙂

2) Lesgever vinden. Geen activiteiten zonder degelijke begeleiding. We merken dat het heel moeilijk is om lesgevers die vinden die bij ons 1 of meerdere dagen willen komen helpen, ondanks de vrijwilligersvergoeding die we aanbieden.
Kent u mensen die (een beetje) ervaring hebben met kinderen, monitoren, (kleuter)juffen en -meesters, sportlesgevers, trainers, .. verspreid dan alstublieft onze oproepen.

Danku voor uw steun.

Aïlan Iriks-Bickx
Voorzitter Sportpret vzw