Personeelssubsidies

Het jaar is bijna om en Sportpret heeft al een geweldig kerstcadeau gekregen! Tussen de periode 1/03/2018 en 28/02/2019 krijgen we 10.000 euro personeelssubsidies van de stad Antwerpen en Stadsmakers. Met dit bedrag kunnen we een projectwerker aanwerven die zich uitsluitend gaat focussen op de Sportpretdagen in Antwerpen. Deze persoon zal 10 uur/week actief zijn binnen Sportpret en naast het bestaande aanbod in Antwerpen ook mogelijke uitbreidingen onderzoeken binnen Antwerpen. Daarbij wordt in de eerste plaats de piste verkend om de Sportpetdagen ook op te starten in Antwerpen Zuid of het Kiel. Maar ook andere mogelijkheden gaan onderzocht worden!

We willen heel duidelijk stellen dat de loonkosten voor deze projectwerker volledig door deze subsidie gedekt worden en er dus geen giften/inzamelingen gaan naar loonkost!

Het is ook belangrijk dat deze ondersteuning er komt. Sportpret is op 2 jaar tijd enorm gegroeid, van 100 deelnames in 2015 tot meer dan 900 dit jaar. Het was niet langer haalbaar om alles zelf te blijven organiseren. Ondanks onze zoektocht naar vrijwilligers die deze verantwoordelijke taken willen en kunnen opnemen vonden we geen kandidaten, waarna personeel het enige duurzame alternatief blijkt te zijn.

Uiteraard verandert er voor de rest niets. Sportpret blijft nog steeds grotendeels afhankelijk van giften en inzamelacties voor de organisatie van de activiteiten en de inzet van tientallen vrijwilligers gaat nog steeds broodnodig zijn.

Laat dit een volgende stap zijn voor Sportpret, om de komende jaren nog meer kwetsbare kinderen te bereiken en deze een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden, samen met jullie.

Bedankt aan stad Antwerpen, Stadsmakers en jullie; sympathisanten en topvrijwilligers!

Aïlan

PS: Hierbij de vacature

vacature projectmederwerker Antwerpen