Personeelssubsidie van Stadsmakers

Na enkele maanden in spanning af te wachten hebben we vandaag het goede nieuws gekregen dat Sportpret opnieuw kan rekenen op personeelssubsidie vanuit Stadsmakers (stad Antwerpen) om onze werking verder te zetten.

De jury stelt het als volgt:

De adviescommissie merkt op dat de organisatie het voorbije jaar een stevige basis heeft opgebouwd in
Antwerpen. Ze ziet een waardevol project met een relevante werking die goed ingebed is in het werkveld. De vereniging zet zich in voor een grote groep kwetsbare kinderen en jongeren om hen zo een laagdrempelige en zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden in vakantieperiodes.

Zo kunnen we ons aanbod in Antwerpen verder organiseren en uitbreiden. In 2019 plannen we meer dan 45 Sportpretdagen in Antwerpen Noord en Antwerpen Kiel, goed voor meer dan 1250 deelnames!

Dankzij de financiële ondersteuning van enkele rotaryclubs en sponsors kunnen we onze personeelsuren nog uitbreiden om ook het aanbod in Turnhout te organiseren.

Voor Oost-Vlaanderen kunnen we rekenen op onze parner Cronos voor de middelen van onze projectmedewerker daar.

We willen heel duidelijk stellen dat de loonkosten voor onze projectwerkers volledig door subsidies of sponsors gedekt worden en er dus geen giften/inzamelingen gaan naar loonkost!

Uiteraard kunnen we niets organiseren als we geen financiële middelen of vrijwilligers hebben, daarom zijn jullie steeds zeer belangrijk om Sportpret tot een succes te maken!