Sportpret @Fedasil Arendonk

Net als vorig jaar was Sportpret deze herfstvakantie actief in het opvangcentrum van Fedasil in Arendonk. Het opvangcentrum zorgt ervoor dat verzoekers om internationale bescherming worden opgevangen en wordt voldaan in hun basisbehoeften. Het opvangcentrum heeft plaats voor 320 personen. Hierbij zitten ook kinderen. We organiseren drie leuke Sportpretnamiddagen van 14 uur tot 17 uur waarbij de kinderen van het centrum met allerlei nieuwe sporten in aanraking kwamen.

Sportpret streeft er naar om alle kinderen die opgroeien in een maatschappelijk kwetsbare situatie het recht op sport en spel te bieden. Dat is ook de motivatie om in het opvangcentrum zelf activiteiten te organiseren.

Meer informatie over het opvangcentrum in Arendonk: https://www.fedasil.be/nl/arendonk