325 Spel- en knutselpakketten verdeeld!

Sinds de start van de lockdown zijn we in navolging van KRAS jeugdwerk gestart met het samenstellen en verdelen van spel- en knutselpakketten. Hier zijn (tot hiertoe) drie fases van geweest.

Als testproject verdeelden we 25 knutselpakketten in Antwerpen Luchtbal. Hier zat al het nodige knutselmateriaal in dat nodig was, schaar, lijm, kleurpotloden, knutselopdrachten, spelletjes, opdrachtenbundel,..

Omdat we merkten dat knutselmateriaal bestellen in grote hoeveelheden steeds moeilijker werd, schakelden we voor onze volgende partij over naar knutsel en spelmateriaal dat we reeds beschikbaar hadden. We stelden 100 pakketten samen met een opdrachtenbundel, kleurpotloden, gezichtsmasker, stickervellen, knutselpapieren,..

Na veel wachten op bestellingen en het inschakelen van vrijwilligers om materiaal zelf te gaan ophalen in verschillende magazijnen is het gelukt om vanaf vrijdag 24 april 200(!) knutselpakketten te verdelen. In deze pakketten zit een knutselbundel met 10 opdrachten, een schaar, lijm, kleurpotloden, slijper, gom, lat, viltstiften, balpen, stickervel en een mini-minigolf spelletje.

Dat brengt het totaal voorlopig op 325 pakketten. Indien de maatregelen nog langer aanhouden kan er beslist worden op opnieuw pakketten te gaan samenstellen. Door de extra financiële kost die komt kijken bij het aankopen en verdelen van de spelpakketten en het missen van verschillende benefietevenementen is dit geen eenvoudige opdracht.