We werken samen met…

Sportpret werkt nauw samen met verschillende armoedeorganisaties en stedelijke diensten. Op deze manier kunnen we op een laagdrempelige manier kinderen in maatschappelijk kwetsbare situaties bereiken. Met wie werkt Sportpret in Antwerpen nu samen? In dit blogbericht vindt u meer info over Moeders voor Moeders en Domo.

Moeders voor Moeders vzw gaat de bekendste armoede organisatie zijn waarmee we samenwerken. Ze zijn gelegen in Borgerhout, vlakbij Antwerpen Noord.

Vzw Moeders voor Moeders biedt directe materiële hulp aan moeders met jonge kinderen in financiële nood.  De hulp omvat het aanbieden van materiële goederen voor de kinderen, voeding en verzorgingsproducten voor het gezin en diensten voor baby’s en kinderen waarop beroep kan gedaan worden.De vzw werkt uitsluitend met vrijwilligers en wordt niet gesubsidieerd.  Alle financiële en materiële middelen worden verkregen via giften.


Domo is een organisatie die actief is over heel Antwerpen en gezinnen individueel begeleid.

Domo staat voor; Door Ondersteunen Mee Opvoeden. Domo is een vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar die het soms moeilijk hebben. Eén vrijwilliger komt in een gezin gedurende een lange periode. Hij/zij wil het gezin ondersteunen, bemoedigen en een stukje mee op weg helpen. Eén keer per week of om de 14 dagen spreek je samen af met je vrijwilliger. Hij/zij komt aan huis om samen leuke dingen te doen, een luisterend oor te zijn, ondersteuning en hulp te bieden of om er gewoon ‘te zijn’.