Opstart Sint-Niklaas

Eindelijk is het zover! Na enkele maanden van voorbereiding is onze eerste activiteit in Sint-Niklaas van start gegaan. Benieuwd naar onze plannen? Lees er alles over hieronder. Wij zijn alvast enthousiast, hopelijk jullie ook?

Sportpret Na School

Op 5 februari vond onze eerste les plaats van Sportpret Na School in Sint-Niklaas. We werken hiervoor samen met Don Boscoschool B en zijn we volop in gesprek met andere scholen om ook daar op te starten met lessenreeksen. Op die manier proberen we de meest kwetsbare kinderen ook de kans te geven op sport en spel.

De eerste les was alvast een succes! Met 14 deelnemers een leuke groep om mee te starten. De komende weken voorzien we telkens één uurtje sport per week in de school. We vinden het belangrijk om kinderen aan te zetten tot sporten en proberen dit op een enthousiaste manier over te brengen. Dit combineren we met het aanbieden van fruit. Naast sport is gezonde voeding ook één van onze doelen. Voldoende fruit eten is daarbij zeker van belang. We voorzien zoveel mogelijk verschillende fruitsoorten om kinderen met alle soorten kennis te laten maken. Daarnaast gaan we ook aan de slag met ons eigen spelpakket “Spelen rond gezonde voeding”. Dit kan u ook nog steeds hier bestellen voor 15 euro!

Buurthuis

Binnenkort hopen we met Sportpret ook een wekelijks aanbod te voorzien in een lokaal buurthuis in Sint-Niklaas. Zo kunnen we opnieuw voor een duurzaam aanbod zorgen van zinvolle vrijetijdsactiviteiten. We combineren sport met activiteiten rond gezonde voeding en knutselmomenten. Hierover hoor je later zeker meer! Hou onze site en sociale media dus zeker in het oog.