Sportpret Sint-Niklaas

Sint-Niklaas was de derde stad waar Sportpret is opgestart. Ook in Sint-Niklaas is kinderarmoede een probleem en is er zeker vraag naar gratis, laagdrempelig vrijetijdsaanbod voor kinderen.

Buurthuis

Sportpret voorziet wekelijks op zaterdag een spel- of knutselaanbod in het buurthuis in het Reinaertpark voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Hiermee willen we een laagdrempelig, zinvol vrijetijdsaanbod creëren voor de kinderen in kwetsbare situaties die rondom het park wonen. Afwisselend organiseren we een knutselnamiddag of een spel- en sportnamiddag.

Sportpret Na School

Sint-Niklaas was de tweede stad waar we Sportpret Na School lanceerde, . Sportpret Na School is een gratis aanbod waarbij we scholen selecteren met een verhoogd aantal kinderen in maatschappelijk kwetsbare situaties. Samen met de school proberen we deze kinderen aan te zetten tot sport en beweging. Door een gratis naschools aanbod op een locatie die ze reeds kennen proberen we zeer drempelverlagend te werken. Elke deelnemer krijgt van ons een Sportpret T-shirt. We zetten ook bij Sportpret Na School opnieuw in op de combinatie met gezonde voeding. Op het einde van elke les krijgt elke deelnemer een stuk fruit en we gebruiken ook ons eigen ontworpen spelpakket “Spelen rond gezonde voeding” tijdens de naschoolse lessen.

We hebben momenteel een samenwerking met volgende scholen

  • Don Boscoschool
  • Sint-Carolus

Springfeest

Elk jaar organiseren we een groot springkastelenfeest in Sint-Niklaas, dit evenement is volledig gratis en alle kinderen zijn hier welkom. Op deze manier proberen we een leuk feest te organiseren voor alle kinderen. Want élk kind verdient kansen.