Waarom is jouw steun belangrijk?

Sportpret vzw is een non-profitorganisatie met één doel voor ogen: de levenskwaliteit en de sociale ontwikkeling van kinderen in kansarmoede te bevorderen. Dat doen we door gratis sport en spel aan te bieden voor kinderen in Vlaanderen die opgroeien in een minder kansrijke omgeving.

Wat we juist doen? Daar gaan we later in dit artikel verder op in. Eerst de harde cijfers. Volgens de kansarmoede-index van Kind en Gezin leven er veel, té veel gezinnen in armoede.

Provincie Kansarmoede-index (2017) Kansarmoede-index (2015)
Antwerpen 17,6% 15,3%
Limburg 14,2% 12,6%
Oost-Vlaanderen 13,0% 11,9%
West-Vlaanderen 12,9% 10,5%
Vlaams-Brabant 8,3% 7,2%

Over heel Vlaanderen stijgt de armoede. In Antwerpen meer dan 2,3% op 2 jaar tijd! Voor hen is sport en ontspanning niet altijd vanzelfsprekend. Zij hebben meestal niet de mogelijkheid om zich aan de sluiten bij een sportclub of een jeugdbeweging en missen daardoor heel wat ervaringen en leerkansen. Zo krijgen deze kinderen niet de kans om voldoende te bewegen en te genieten van de voordelen van sport en spel, iets waar élk kind recht op moet hebben. Sportpret wil deze scheve situatie rechtzetten. Daarom is uw steun zeer belangrijk voor ons.

Wat doen we?

Sportpret biedt gedurende het hele jaar een combinatie van de activiteiten van een sportclub, een socioculturele vereniging en een kinderopvang. Dat alles volledig gratis. Sporten en plezier maken staan daarbij centraal.

Alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, de kans geven om zich echt kinds te voelen, is een droom waar Sportpret naar streeft. Om die droom waar te maken, rekent de organisatie op de inzet van vrijwilligers om de activiteiten tijdens Sportpretdagen, Sportpret Na School en alle andere activiteiten in goede banen te leiden.

De werking van Sportpret is verschillend van die van standaard sportclubs of verenigingen. De organisatie focust zich namelijk uitsluitend op plezier en ontspanning. Competitiviteit, prestatiedruk en verplichte aanwezigheden zijn dus niet aan de orde.

Verder wil Sportpret de kinderen bewust maken van het belang van gezonde voeding. Dat doen we door aan het einde van een activiteit een gezond tussendoortje aan te bieden. We ontwikkelden ook een eigen spelpakket rond gezonde voeding. Zo willen we ook een steentje bijdragen om de kinderen een evenwichtige en gezonde levensstijl aan te leren.

En waarom is uw steun zo belangrijk?

Sportpret ontvangt ongeveer 1/3de van de financiële middelen via subsidies, de overige 2/3de komt van inzamelacties, donateurs, Warmste Week,.. Kortom, van u, als sympathisant. De kostprijs voor ons, per deelname van één kindje, is €5.

In 2019 bereikten we 3290 deelnames, voor 2019 mikken we op minstens 5000 deelnames. Elke bijdrage is een grote steun voor onze kindjes!

Doe ook een gift!

U kan nu ook via onze site handig en snel een donatie aan Sportpret uitvoeren. Met jouw steun laten we kinderen in armoede gratis sporten en spelen.

Vul je gegevens in en doe een gift

Bedrag