Sportpret Genk

Vanaf oktober 2019 is Sportpret ook opgestart in Genk met een knutsel- en beweegaanbod voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Genk is de vierde stad waar Sportpret opstart. Dit ligt in lijn met onze doelstelling om in alle 13 Vlaamse centrumsteden actief te zijn.

1 op 4 Genkse kinderen wordt geboren in een gezin waar kansarmoede heerst. Door het aanbieden van laagdrempelige beweeg- en spelactiviteiten willen we deze kinderen de kans geven deel te nemen aan een fijn vrijetijdsaanbod.

Wat organiseren we momenteel in Genk?

Sportpretdagen

Sportpretdagen zijn gratis namiddagen van 13 uur tot 16:30 uur waar kinderen tussen 3 en 9 jaar kunnen spelen en sporten. Elke deelnemer krijgt van ons een Sportpret T-shirt. Voor kleuters voorzien we een programma gevuld met spelletjes, dans, vrij spel en sport op kleuterniveau. Voor de kinderen vanaf 6 jaar voorzien we per Sportpretdag twee verschillende sportinitiaties. Zo krijgen ze de kans om elke dag twee nieuwe sporten te leren kennen. Naast sport en spel zetten we ook sterk in op gezonde voeding, zo krijgen alle deelnemers van ons als tussendoortje een granenkoek en twee stukken fruit. We ontwikkelden ons eigen spelpakket “Spelen rond gezonde voeding” om de kinderen op een speelse manier te laten bijleren over gezonde, evenwichtige voeding. De deelnemers kunnen inschrijven bij lokale armoedeorganisaties en sociale diensten. Op die manier bereiken we op een laagdrempelige manier de doelgroep die we wensen te bereiken en net die kinderen die anders niet de kans hebben om te sporten en spelen.

De Sportpretdagen vinden plaats tijdens de schoolvakanties.

Knutselactiviteit

Elke dinsdag organiseren wij van 15.30u – 17.30u een knutselactiviteit in Ons Kinderhuis. Deze organisatie biedt verblijf aan tieners en kinderen uit een problematische leefsituatie. De knutselactiviteit is gericht op kinderen van 3-6 jaar. Ook kinderen die niet in Ons Kinderhuis verblijven, mogen deelnemen aan deze activiteit.

Door het opstarten van deze knutselactiviteit kunnen kinderen creatief aan de slag gaan en leren ze daarnaast om samen te spelen en materiaal met elkaar te delen.

Beweegnamiddag

Sinds januari 2020 staat er elke woensdag een heuse beweegnamiddag gepland van 13.30u – 15.30u bij Familia vzw. De ene week is deze beweegnamiddag gericht op kleuters, de andere week zijn kinderen van 6-12 jaar welkom. Zo kunnen we een gericht en uitdagend aanbod voorzien voor beide groepen. De lessen zijn alvast een groot succes!

In de toekomst willen wij nog extra activiteiten aanbieden in Genk dus hou zeker deze pagina in het oog!