Sportpret Genk

Vanaf oktober 2019 is Sportpret ook opgestart in Genk met een knutsel- en beweegaanbod voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Genk is de vierde stad waar Sportpret opstart. Dit ligt in lijn met onze doelstelling om in alle 13 Vlaamse centrumsteden actief te zijn.

1 op 4 Genkse kinderen wordt geboren in een gezin waar kansarmoede heerst. Door het aanbieden van laagdrempelige beweeg- en spelactiviteiten willen we deze kinderen de kans geven deel te nemen aan een fijn vrijetijdsaanbod.

Wat organiseren we momenteel in Genk?

We bieden momenteel een knutsel- en beweegaanbod aan. Binnenkort verneemt u hier zeker meer over!

Knutselactiviteit

Elke dinsdag organiseren wij van 15.30u – 17.30u een knutselactiviteit in Ons Kinderhuis. Deze organisatie biedt verblijf aan tieners en kinderen uit een problematische leefsituatie. De knutselactiviteit is gericht op kinderen van 3-6 jaar. Ook kinderen die niet in Ons Kinderhuis verblijven, mogen deelnemen aan deze activiteit.

Door het opstarten van deze knutselactiviteit kunnen kinderen creatief aan de slag gaan en leren ze daarnaast om samen te spelen en materiaal met elkaar te delen.

Beweegnamiddag

Sinds januari 2020 staat er elke woensdag een heuse beweegnamiddag gepland van 13.30u – 15.30u bij Familia vzw. De ene week is deze beweegnamiddag gericht op kleuters, de andere week zijn kinderen van 6-12 jaar welkom. Zo kunnen we een gericht en uitdagend aanbod voorzien voor beide groepen. De lessen zijn alvast een groot succes!

In de toekomst willen wij nog extra activiteiten aanbieden in Genk dus hou zeker deze pagina in het oog!