Sportpret Fedasil Arendonk, Deurne en Machelen

Sinds 2018 organiseert Sportpret tijdens de herfstvakantie enkele Sportpretdagen in het opvangcentrum van Fedasil in Arendonk. Dit was de voorloper van een groter project dat sinds januari 2020 gestart is. Tweewekelijks organiseren we op zaterdagnamiddag tussen 14 en 16:00 uur een spel- en sportaanbod voor kinderen tussen 3 en 12 jaar die aanwezig zijn in het opvangcentrum. Daarnaast plannen we 2x per jaar een leuke uitstap naar bijvoorbeeld de dierentuin.

Sinds 2022 organiseren we niet enkel in Arendonk een spel- en sportaanbod, maar ook in Fedasil Deurne en Machelen. In Fedasil Deurne zijn er tweewekelijkse spelnamiddagen op woensdag, in Machelen maandelijks.

Met dit project willen we deze kinderen laten kennismaken met jeugdwerk. Het is de ideale kans om anderstalige kinderen te stimuleren in hun Nederlandse taalontwikkeling, onder te dompelen in fijne spelletjes en sporten, en in te zetten op sensibilisering rond gezonde voeding.

De activiteiten gaan door in het opvangcentrum zodat we zeer drempelverlagend werken. Door onze goede samenwerking met Fedasil kunnen we de activiteiten via hun interne communicatie vlot communiceren naar de aanwezige gezinnen. Door de recente uitbreiding van het aantal gezinnen dat er verblijft, is er veel vraag naar leuke ontspanning.

Dit project is mogelijk met de steun van het European Solidarity Corps van de Europese Unie en JINT.