Sportpret Brussel

Sportpret heeft haar werking sinds 2020 uitgebreid naar Brussel. Daarmee komt onze teller op zeven steden waar we actief zijn.

In een hoofdstad van meer dan een miljoen inwoners is kansarmoede moeilijk weg te denken. Brussel is een superdiverse stad waar ongeveer 30% van de inwoners afkomstig is uit het buitenland. Sportpret is momenteel actief in: Groot-Bijgaarden, Brussel-Stad, Sint-Joost-ten-Node en Anderlecht. Door het aanbieden van laagdrempelige spel- en knutselactiviteiten willen we kansarme kinderen uit de armere Brusselse wijken de kans geven om eens te proeven van een tof vrijetijdsaanbod. De bedoeling is om op termijn een duurzame werking te organiseren in verschillende gemeenten. Daarvoor werken we onder andere samen met scholen en gemeenschapscentra.

Sinds maart 2022 hebben we een vakantieaanbod op Abattoir in Anderlecht. Hier bieden we in samenwerking met Cultureghem sport- en spel namiddagen aan.

Workshop gezonde voeding

Sportpret creëerde een gratis workshop waarbij kleuters en kinderen uit de lagere school op een interactieve manier kunnen leren over gezonde voeding. Deze workshop wordt aangeboden aan de 22 gemeenschapscentra gesitueerd in Brussel. GC Den Dam, GC Nekkersdal, GC Ten Noey en GC De Platoo toonden al interesse.