Sportpret Leuven

Leuven is de zesde stad waar Sportpret een aanbod heeft opgestart. Ook in Leuven heerst er kinderarmoede. Door het aanbieden van laagdrempelige spel- en knutselactiviteiten willen we deze kwetsbare kinderen de kans geven om te proeven van een tof vrijetijdsaanbod.

Wat organiseerden we in Leuven?

Sportpretdagen

Tijdens de zomer zijn we in juli en augustus één week actief in het Miniemeninstituut, tijdens de herfstvakantie en ook in de komende vakanties staan er weer Sportpretdagen op de planning in het Leuvense.

Spelnamiddag

Op het woonwagenterrein in Leuven wonen heel wat kinderen en jongeren die zich niet kunnen inschrijven bij dure sportclubs. Ook tijdens de vakanties vervelen deze kinderen zich door gebrek aan activiteiten. Gedurende de paas-, zomer- en kerstvakantie hebben we ook hier een knutsel- en spelaanbod. Hier gaan we samen met de kinderen creatief aan de slag en leven we ons uit op onder andere steps en skateboards. In de maand maart organiseren we hier ook een fietslessenreeks.

Sportpret Na School

In samenwerking met verschillende scholen bieden we ook naschoolse sportactiviteiten aan. Dit kan bestaan uit specifieke sportreeksen maar ook fietslessen zijn een optie.

Workshop Gezonde voeding

Sportpret creëerde een gratis workshop waarbij kleuters en kinderen uit de lagere school op een interactieve manier kunnen bijleren over gezonde voeding. Deze workshop werd dit jaar (2023) in Fedasil Zoutleeuw en in het woonwagenterrein Leuven georganiseerd.