Sportpretdagen

Sportdagen

Wat en waar?

Sportpret organiseert sportdagen in de schoolvakanties voor kleuters van 3 tot 5 jaar, kinderen van 6 tot 9 jaar en sommige dagen ook voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Deze sportdagen gaan door Antwerpen, Turnhout en Arendonk. Er staan ook nog verdere uitbreidingsplannen op stapel! Na onze succesvolle testfase in de zomer van 2015 is het aanbod in 2016 uitbreid. We bereikten 319 deelnames verspreid over 13 sportdagen in Antwerpen. In 2017 bereikten we 841 deelnames verspreid over 28 sportdagen in Antwerpen (25 dagen, 815 deelnames) en Turnhout (3 dagen, 26 deelnames). In 2018 voorzien we 25 sportdagen in Antwerpen, 10 in Turnhout en 3 in Arendonk. Dit in totaal voor ongeveer 1500 deelnameplaatsen!

Hoe?

Hoe ziet zo’n sportdag er nu uit? We starten telkens om 13:00u. Elke deelnemer krijgt een T-shirt. We voorzien minstens twee verschillende sporten waarbij per sport telkens minstens 1 bekwame begeleider wordt voorzien. Voor de kleuters voorzien we een globaal sportief programma, zonder concrete sporten te belichten, aangezien we het bij deze jongste groep van groot belang vinden, dat ze plezier beleven aan beweging. Tussen de verschillende sporten door wordt er een pauze gehouden waar de kinderen een drankje krijgen en een koek. Tijdens het sporten is er steeds water voorzien om te drinken. Op het einde van de dag krijgen alle kinderen een stuk fruit en een zakje gevuld met speelgoed. Dit alles bieden wij volledig gratis aan.

 

Praktisch

Hoe krijgen we dit allemaal geregeld? We voorzien telkens een zaal en het nodige materiaal afhankelijk van de aangeboden sporten. Sportpret voorziet per sportdag gemiddeld 5 vrijwilligers, ieders voorzien van de nodige know-how om een sportdag voor de kinderen in goede banen te leiden. Hun ervaring halen ze steeds uit eerdere sportkampen, uit de jeugdbeweging waarin ze actief zijn, uit eerdere opleidingen voor lesgever, enz… Dit alles kost ons, omgerekend, €5 per kind. (= huur zaal, verzekeringen, materiaal, T-shirt, fruit en drinken) Om dit geld bij elkaar te krijgen en onze deelnemers dus volledig te ontzien van kosten, organiseren wij verschillende acties om geld in te zamelen. Toch is elke helpende hand nog steeds meer dan welkom.

Als u interesse heeft om te helpen, op welke manier dan ook, contacteer ons dan zeker!

 

 

Sportuitstappen

Tijdens de zomervakantie organiseren we vanuit Sportpret ook enkele sportuitstappen naar Sportopia. Tijdens deze uitstappen kunnen de kinderen zich volop uitleven in een enorme sportloods vol met avontuurlijke uitdagingen zoals klimparcours, springkastelen en behendigheidsspelen. Per uitstap zijn er 3 monitoren aanwezig voor een groep van 30 kinderen.