Stagiair aan het woord: Biba

Stagiair in de kijker: Biba Goovaerts

Biba Goovaerts

Biba heeft in oktober en november haar stageopdracht uitgevoerd bij Sportpret. Lessenreeksen kleutersport gegeven, geholpen op onze Sportpretdagen in Arendonk, bij onze benefiet comedyavond en veel meer. In totaal 140 uur, gemiddeld 20 uur per week.

NAAM  : Biba Goovaerts
SCHOOL : Thomas More Mechelen
LEEFTIJD : 20                             
HOBBY  : voetbal

Biba, je bent dit schooljaar actief geweest binnen Sportpret, hoe ben je bij onze organisatie terecht gekomen?

Biba: Ik studeer voor leerkracht kleuter onderwijs, eind vorig jaar kreeg van de hogeschool de opdracht om een top drie te maken voor mijn keuzestage van dit jaar.  In de lijst waaruit ik dan kon kiezen stond sportpret.

Waarom heb je voor Sportpret gekozen als stageplaats?

Sportpret stond op mijn nummer 1, ik ben zelf redelijk sportief en geef ook al een aantal jaar keeperstraining aan kinderen tussen de 7 en 13 jaar. Verder heb ik geluk gehad dat ik mijn 1ste keuze als stageplaats heb gekregen.

Je hebt al zeer veel activiteiten begeleid bij Sportpret, wat vond je tot hiertoe het leukste om te doen?

Het kleuterturnen op woensdag namiddag vind ik toch wel leukst, dit heb ik nu al enkele weken mogen doen en ik vind het fantastisch. Verder vond ik de sportdagen in Arendonk een fijne en leerrijke ervaring, ook het werken op kantoor waar ik het team wat leerde kennen vond ik ook zeker de moeite waard.

Wat geeft jou het meeste voldoening?

Tijdens sportactiviteiten is dat het enthousiasme van de kinderen, ze zijn zo blij en gelukkig ze appreciëren ook echt wel wat je voor hun hebt voorbereid. Op kantoor vind ik dat je veel kan halen uit het team werk en de feedback, iedereen helpt elkaar en kan zijn mening geven dit geeft je vaak een bredere kijk op bepaalde dingen.

Waarom vind je het belangrijk wat Sportpret doet?

Ieder kind verdient het om te kunnen sporten en plezier te beleven. Jammer genoeg is dit in bepaalde situaties misschien niet altijd zo van zelf sprekend als sommigen denken en daarom vind ik het belangrijk dat Sportpret zich blijft inzetten. Bij Sportpret gaat het niet om eigen belangen maar wel om het belang van de kinderen, het doel is om die kinderen plezier te laten beleven.

Wat zou je zeggen tegen toekomstige stagestudenten? Waarom moeten zij ook vrijwilliger worden bij Sportpret?

Sportpret is zeker en vast de moeite waard om stage te lopen, er is een brede waaier aan mogelijkheden en ervaringen dat je kan op doen. Verder beland je dan ook nog eens in een leuk team.

Bedankt voor dit leuke interview! Nog veel plezier met alles dat je doet!

Ook zin om stage te lopen bij Sportpret? Contacteer ons snel!