Stagiair aan het woord: Lauren

Stagiair in de kijker: Lauren Domen

Lauren heeft tijdens het schooljaar 2019-2020 bij Sportpret geholpen tijdens allerlei activiteiten in het kader van haar stage. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees snel verder!

Lauren Domen

NAAM: Lauren Domen
SCHOOL: Karel de Grote Hogeschool, Antwerpen zuid
LEEFTIJD: 20 jaar
HOBBY: leidster bij de Chiro

Lauren, je bent dit schooljaar actief geweest binnen Sportpret, hoe ben je bij onze organisatie terecht gekomen?

In het 3e jaar van mijn opleiding kleuteronderwijs moesten we 45 uur vrijwilligerswerk doen bij een organisatie die zich inzet voor een kwetsbare doelgroep. We konden kiezen uit een lijst en daartussen stond Sportpret.

Waarom heb je voor Sportpret gekozen als stageplaats?

Uit de lijst waaruit we mochten kiezen stond Sportpret om mijn nummer 1! Deze organisatie sprak mij het meeste aan omdat ik hun visie en doelgroep interessant vond. Ik werk graag met kinderen en vind het fijn om iets te doen voor kinderen in kwetsbare situaties. Voor de rest leek het mij een leuke organisatie wanneer ik de website bekeek en zag wat voor activiteiten ze organiseerden.

Je hebt al zeer veel activiteiten begeleid bij Sportpret, wat vond je tot hiertoe het leukste om te doen?

Ik vind de Sportpretdagen in het opvangcentrum van Fedasil in Arendonk heel leuk. Ik vind het sowieso fijn om te werken met anderstalige kinderen.  Als begeleider ben je ook redelijk vrij en kan je kiezen wat voor activiteit je die dag doet. Het zijn meestal dezelfde kinderen die deelnemen, dus na een tijdje ken je hen redelijk goed en dat maakt het juist leuk. De kinderen doen goed mee en zijn altijd heel enthousiast!

Wat geeft jou het meeste voldoening?

Ik vind het heel leuk om te zien dat de kinderen zich echt amuseren. Ze zijn heel dankbaar en altijd heel blij om ons terug te zien verschijnen, vaak komen ze al van ver aanlopen om ons een knuffel te geven.

Waarom vind je het belangrijk wat Sportpret doet?

Het is belangrijk dat kinderen uit kwetsbare situaties niet vergeten worden. Zij hebben evenveel nood aan sport- en spelactiviteiten dan andere kinderen, enkel hebben zij hier niet altijd de mogelijkheid toe. Daarom ben ik heel blij dat Sportpret bestaat. Ze leren de kinderen op een speelse manier het belang van gezonde voeding en genoeg bewegen.

Wat zou je zeggen tegen toekomstige stagestudenten? Waarom moeten zij ook vrijwilliger worden bij Sportpret?

Het is zeker de moeite om stage te lopen bij Sportpret! De organisatie is heel flexibel, zo mag je echt je eigen ding doen, alles is bespreekbaar! Ik vind het zelf een super organisatie, je komt terecht in een fijn team en je krijgt super veel voldoening van de kinderen! Zelfs na mijn stage help ik nog regelmatig bij Sportpret! Niet twijfelen, gewoon doen zou ik zeggen!