Vrijwilliger aan het woord: Catho

Vrijwilliger in de kijker: Catho Van Gompel

Catho is reeds sinds het prille begin bij Sportpret betrokken. Nu, meer dan drie jaar later, is Catho nog steeds één van onze enthousiaste vrijwilligers. Catho is 22 jaar en student vroedkunde.

Catho, hoe ben je bij onze organisatie terecht gekomen?
Ik ben door Aïlan zelf gecontacteerd geweest en zo dus vrijwilliger geworden. Het initiatief sprak me heel hard aan waardoor ik geïnteresseerd was.

Je hebt al zeer veel activiteiten begeleid bij Sportpret, wat vond je tot hiertoe het leukste om te doen?
De uitstap naar Sportopia vind ik altijd wel zeer leuk om te doen. Je kan er zelf terug kind zijn, maar ook de kinderen hebben het daar ook echt naar hun zin. Je krijgt daar ook een beter contact met de kinderen, ze stellen zich meer naar je open. En de sportdagen op zich zijn ook allemaal zeer fijn. Als het mooi weer is kunnen we buiten wat doen en elke laatste keer komt er ook een springkasteel waar iedereen zich op kan uitleven.

Wat geeft jou het meeste voldoening?
De lach op de kinderen hun gezicht, een kindje dat je een knuffel komt geven en alle andere vrolijke kinderen. Ze zijn allemaal blij dat ze een dagje een leuke sport kunnen doen . En dat is waar we het tenslotte voor doen!

Waarom vind je het belangrijk wat Sportpret doet?
In de eerste plaats omdat sporten belangrijk en gezond is, en jammer genoeg is dat niet voor iedereen toegankelijk. Maar dankzij Sportpret kunnen ook die kinderen toch aan hun beweging komen en is hun dagje weer op een andere fijne manier gevuld. Maar ook denkt Sportpret aan andere dingen zoals het stuk fruit dát ze op het einde van de dag mee naar huis krijgen. Gezonde voeding wordt bij Sportpret ook goed in kaart gebracht en komt regelmatig terug, zelfs in de spelletjes. Dus dat zijn twee zaken die voor deze doelgroep niet altijd evident zijn, maar dankzij Sportpret krijgen ook zij hier de kans voor.

Wat zou je zeggen tegen toekomstige vrijwilligers? Waarom moeten zij ook vrijwilliger worden bij Sportpret?
Niet over twijfelen en gewoon ook zelf vrijwilliger worden. Ten eerste is het gewoon een heel leuke ervaring die je krijgt en ten tweede is het gewoon een top initiatief waar je deel van moet uitmaken. We hebben een toffe groep en proberen af en toe ook eens iets leuk met de vrijwilligers te doen om de band te versterken. Dus het is echt de moeite waard. Wie wil er nu niet kinderen een leuke dag geven en onderdeel zijn van zo een geweldig initiatief en toffe groep! 

Bedankt Catho voor dit leuke interview! Nog veel plezier met alles dat je doet!