Vrijwilliger aan het woord: Ellen

Vrijwilliger in de kijker: Ellen Joly

Ellen heeft dit schooljaar haar stageopdracht uitgevoerd bij Sportpret. Lessenreeksen Sportpret Na School gegeven, geholpen op onze Sportpretdagen en bij ons jaarlijks sinterklaasfeest.

Ellen, rechts op de foto

NAAM  : Ellen Joly
SCHOOL : Karel de Grote Hogeschool
LEEFTIJD : 24                             
HOBBY  : voetbal en snowboarden

Ellen, je bent dit schooljaar actief geweest binnen Sportpret, hoe ben je bij onze organisatie terecht gekomen?

Ellen : Ik studeer voor leerkracht lager onderwijs op Karel de Grote Hogeschool. Voor het vak maatschappelijk engagement moeten we 45 uren presteren bij een organisatie die zich engageert voor de maatschappij. Sportpret stond mee op onze keuzelijst.

Je hebt al zeer veel activiteiten begeleid bij Sportpret, wat vond je tot hiertoe het leukste om te doen?

De sportlessen na school. Je werkt met dezelfde kinderen vier weken aan één stuk en dit schept een band.

Wat geeft jou het meeste voldoening?

Wanneer ik zie dat de kinderen genieten. Ze leven zich uit en komen elke week graag terug. Wie wordt er nu niet vrolijk van een lachend kind?

Waarom heb je voor Sportpret gekozen als stageplaats?

Dat was een makkelijk keuze! Zelf ben ik altijd enorm sportief geweest. Sport was en is in mijn leven een soort uitlaatklep. En uiteraard staat sport centraal bij jullie!

Waarom vind je het belangrijk wat Sportpret doet?

Zoals ik hierboven al zei, is sport een uitlaatklep voor kinderen. Ze kunnen zich uitleven op een manier die thuis niet altijd mogelijk is. Het is ook zoveel meer dan sporten alleen. Je bent samen met anderen, je maakt nieuwe vrienden. Dit zijn belangrijke dingen in het leven van een kind. Ik deed vroeger altijd verschillende sporten maar pas op latere leeftijd besefte ik hoeveel dit mijn ouders kostte. Zij konden dit betalen, maar de gezinnen bij Sportpret niet. Ik vind niet dat dit ten koste mag gaan van de kinderen. Elk kind moet de kans krijgen om te doen wat die graag doet. Sportpret zorgt hiervoor.

Wat zou je zeggen tegen toekomstige stagestudenten? Waarom moeten zij ook vrijwilliger worden bij Sportpret?

Als ze graag een actieve en leuke stage lopen, moeten ze bij Sportpret zijn. Je krijgt hier ook heel veel vrijheid om je eigen ding te doen.

Bedankt voor dit leuke interview! Nog veel plezier met alles dat je doet!

Ook zin om stage te lopen bij Sportpret? Contacteer ons snel!