Workshop gezonde voeding!

Sportpret biedt een workshop van 3 uur aan voor kinderen van 4 tot 12 jaar die opgroeien in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Is jouw organisatie/vereniging gevestigd in provincie Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Vlaams Brabant of Brussel? Doe dan hieronder je aanvraag! Bereik je met je activiteit/werking hoofdzakelijk kinderen die opgroeien in armoede en wens je de workshop ook te bestellen? In dat geval kan je 1x per jaar gratis een workshop aanvragen.

Tijdens de workshop leren kleuters (4 tot 7 jaar) en kinderen (8 tot 12 jaar) via sport en spel bij over verschillende soorten groenten, fruit, zuivelproducten en dierlijke voedingswaren. De bedoeling is om extra bewustzijn te creëren en om op een speelse manier een gesprek aan te gaan rond gezonde voeding en voedingsgewoonten. We gaan de kinderen niet uitleggen wat wel of niet gezond is, omdat daar verschillende opvattingen over zijn. Ook respecteren we voedingsgewoonten gelieerd aan verschillende levenswijzen en culturen.

De workshop wordt aangepast aan de leeftijd van de doelgroep. Voor de kleuters wordt de workshop ingeleid via de boeken ‘Waarom zijn bananen krom?’ of ‘Lekker gezond’. Voor de kinderen gebruiken we de boeken ‘Ons mooie voedselboek’ of ‘Lekker gezond’. Deze boeken vertellen over de oorsprong van voedingsproducten, ze tonen hoe je bewust kan kiezen voor gezonde voedingswaren of beantwoorden belangrijke vragen op maat van kinderen (bv. Waarom zijn bananen krom?).

Tijdens de workshop krijgen de kinderen ook de kans om zelf een groenten- of fruitmandje te knutselen waarmee ze nadien in een door ons opgesteld winkeltje fruit en groenten kunnen kiezen. Daarmee gaan ze vervolgens zelf een brochette, taartje of pizza maken die ze mogen opeten. Op die manier leren de kinderen dat gezond ook lekker kan zijn.

Na het knutsel- en kookgedeelte wordt een spel gespeeld aan de hand van spelkaarten van Sportpret. Met dit spelpakket kunnen vijftien verschillende spelletjes gespeeld worden, zoals een kwartet, memoryspel of voedingsrace. Afhankelijk van de leeftijd van de doelgroep kiezen we één of meerdere spelen naargelang de duur van de workshop.

Ik wil een workshop!

  • 2 of 3 uur
  • 4-6 jaar of 7 tot 12 jaar
  • Max 20 deelnemers
  • In provincie Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Vlaams-Brabant of Brussel.
  • Spel, beweging, knutselen en eten komen aan bod
  • Na de schooluren of in het weekend.
  • Gratis voor organisaties die werken met kinderen in armoede.
  • €150 (2uur) /€175 (3uur) per workshop. Inclusief begeleiding, materiaal en fruit/groenten voor activiteit.

Doe hier je aanvraag voor meer informatie