Nieuw project! Sportpret @ Fedasil

In 2020 starten we met een tweewekelijks aanbod op zaterdag in het opvangcentrum van Fedasil in Arendonk. Met dit project willen we deze kinderen laten kennis maken met jeugdwerk. Het is de ideale kans om anderstalige kinderen te stimuleren in hun Nederlandse taalontwikkeling, onder te dompelen in fijne spelletjes en sporten en inzetten op sensibilisering rond gezonde voeding.

We bieden dus tweewekelijks op zaterdag een divers aanbod aan. Van 14 tot 16 uur kunnen kleuters deelnemen, van 14 tot 17 uur kunnen kinderen van de lagere school deelnemen. De activiteiten gaan door in het opvangcentrum zodat we zeer drempelverlagend werken. Door onze goede samenwerking met Fedasil kunnen we de activiteiten via hun interne communicatie vlot communiceren naar de aanwezige gezinnen. Door de recente uitbreiding van het aantal gezinnen dat er verblijft, is er veel vraag naar leuke ontspanning.

Dit project is mogelijk met de steun van het European Solidarity Corps van de Europese Unie en JINT.