Podcast: Armoe Troef!

Sportpret lanceert haar eigen podcast! Met “Armoe Troef!” willen we de positieve kant in beeld brengen van de problematieken van (kinder)armoede. Welke projecten/activiteiten zorgen voor een positieve verandering? En hoe slagen zij er in om hun project of activiteit succesvol te maken?

Aangezien Sportpret zelf veel met kinderen in armoede werkt, nodigen we zeker onze eigen medewerkers uit om plaats te nemen in onze studio. Daarnaast nodigen we ook heel wat interessante gasten uit die trekker zijn van geweldige projecten. Daarbij is er specifieke focus voor projecten met sport/spel als middel.

Het eerste seizoen liep van september 2021 tot januari 2022 waarbij er per twee weken een nieuwe aflevering verscheen. Vanaf najaar 2022 start seizoen 2.

Hieronder alvast de onderwerpen van de afleveringen:

De afleveringen in vet zijn medewerkers/vrijwilligers van Sportpret.

Seizoen 1

  • Aflevering 1 (2/sep): Begeleidingstrajecten naar duurzame vrije tijd – Najat El Haouari (Sportpretconsulent)
  • Aflevering 2 (16/sep): Mee op kamp – Lop, Fodi en Gazelle (FOS Open Scouting)
  • Aflevering 3 (30/sep): Laagdrempelige activiteiten en werken met vrijwilligers – Lindsey Gabriëls (Brugfiguur sport – Antwerpen Luchtbal)
  • Aflevering 4: Kindvriendelijke stad als oplossing voor armoede, een gesprek met Caroline Van Den Eynde, programmaregisseur kindvriendelijke stad
  • Aflevering 5: Sportaround, de verschillen en gelijkenissen met Sportpret. Daarnaast gaat het gesprek ook met Bashir Abdi over de link tussen topsport en sport voor allen.
  • Aflevering 6: Pia Plasmans van Sporting A werkt binnen de afdeling Sport+ en faciliteert sociaal sportieve praktijken in de stad Antwerpen.
  • Aflevering 7: Pieter Smets werkt bij Demos en is de drijvende kracht achter het platform Sociaal-sportief dat praktijken bundelt die sport inzetten als middel.
  • Aflevering 8: Bert Onsia is lector LO en bewegingsrecreatie bij Thomas More, hij belicht hoe de opleiding het sociaal sportieve aspect incorporeren.
  • Aflevering 9: Lien Magerman is werkzaam bij de Kinderrechtencoalitie waar ook Sportpret lid van is. We gaan dieper in op beleidsbeïnvloedend werken als praktijk.
  • Aflevering 10: Zeno Nols is lector en onderzoeker en deed een mapping van sociaal-sportieve praktijken. In de aflevering gaan we ook dieper in op de nood aan meer kleuteraanbod.

Luister hier

De laatste 5 afleveringen vindt u hieronder terug:

Waar vind je onze (volledige) podcast terug?

Spotify

Google Podcasts

Anchor

Breaker

RadioPublic

Apple Podcasts (binnenkort)

Pocket Casts