Podcast: Armoe Troef!

Sportpret lanceert haar eigen podcast! Met “Armoe Troef!” willen we de positieve kant in beeld brengen van de problematieken van (kinder)armoede. Welke projecten/activiteiten zorgen voor een positieve verandering? En hoe slagen zij er in om hun project of activiteit succesvol te maken?

Aangezien Sportpret zelf veel met kinderen in armoede werkt, nodigen we zeker onze eigen medewerkers uit om plaats te nemen in onze studio. Daarnaast nodigen we ook heel wat interessante gasten uit die trekker zijn van geweldige projecten. Daarbij is er specifieke focus voor projecten met sport/spel als middel.

Om de week lanceren we een nieuwe aflevering.

Hieronder alvast de onderwerpen van de eerste afleveringen:

De afleveringen in vet zijn medewerkers van Sportpret.

  • Aflevering 1 (2/sep): Begeleidingstrajecten naar duurzame vrije tijd – Najat El Haouari (Sportpretconsulent)
  • Aflevering 2 (16/sep): Mee op kamp – Lop, Fodi en Gazelle (FOS Open Scouting)
  • Aflevering 3 (30/sep): Laagdrempelige activiteiten en werken met vrijwilligers – Lindsey Gabriëls (Brugfiguur sport – Antwerpen Luchtbal)
  • Aflevering 4: Kindvriendelijke stad als oplossing voor armoede, een gesprek met Caroline Van Den Eynde, programmaregisseur kindvriendelijke stad
  • Aflevering 5: Sportaround, de verschillen en gelijkenissen met Sportpret. Daarnaast gaat het gesprek ook met Bashir Abdi over de link tussen topsport en sport voor allen.

Luister hier

Waar vind je onze podcast nog terug?

Spotify

Google Podcasts

Anchor

Breaker

RadioPublic

Apple Podcasts (binnenkort)

Pocket Casts