Vrijwilliger aan het woord: Kyara

Vrijwilliger in de kijker: Kyara Van den Biesen

Kyara is een klein jaar actief als sportlesgever bij Sportpret. Benieuwd wat haar ervaringen zijn bij Sportpret? Lees dan snel verder!
Kyara is 19 jaar en student leerkracht lager onderwijs.

Kyara, hoe ben je bij onze organisatie terecht gekomen?
Ik was zelf opzoek naar iets om mijn vakanties met te vullen en daarbij wou ik het liefst iets met kinderen doen. Ik studeer zelf voor leerkracht lager onderwijs en wou dus graag met kinderen bezig zijn en meer ervaring op doen. Ik ben dan online bij Sportpret terechtgekomen en vond dit direct al een superleuk initiatief. Ik kon niet wachten om te beginnen!

Je hebt al zeer veel activiteiten begeleid bij Sportpret, wat vond je tot hiertoe het leukste om te doen?
De leukste activiteit vond ik toch de Sportpretdagen tijdens de zomervakantie vorig jaar. Het was supermooi weer waardoor we met de kinderen buiten waterspelletjes en andere soorten buitenspelen konden spelen. De kinderen vonden dit supertof en we hebben samen heel hard genoten van het goede weer.

Wat geeft jou het meeste voldoening?
De lachende kinderen die aankomen op de activiteiten wetende dat ze weer een leuke namiddag kunnen verwachten. De kinderen komen altijd superblij aan en willen al direct weten wat we die dag allemaal gaan doen. Sommige komen je een knuffel geven en dat is natuurlijk altijd superleuk als lesgever. 

Waarom vind je het belangrijk wat Sportpret doet?
Voor kinderen is het zeer belangrijk om zoveel mogelijk sporten te ontdekken en zo sportief mogelijk te zijn, zodat ze al hun energie ergens in kunnen steken en veel vrienden kunnen maken. Maar voor sommige gezinnen en kinderen is dit zeer moeilijk om te betalen. Daarom vind ik het fantastisch wat Sportpret doet. Zij zorgen ervoor dat élk kind een kans heeft om te sporten en vrienden te maken zodat geen enkel kind zich buitengesloten of anders voelt.

Wat zou je zeggen tegen toekomstige vrijwilligers? Waarom moeten zij ook vrijwilliger worden bij Sportpret?
Grijp je kans! Het is een superleuke ervaring en je leert er zelf ook nog toffe mensen kennen. Je geeft de kinderen een kans om leuke dagen te beleven en je wordt er zelf ook superblij van! Je helpt een toffe organisatie en het is een super leuk team.

Bedankt Kyara voor dit leuke interview! Nog veel plezier met alles dat je doet!

Ook starten als sportlesgever bij Sportpret? Registreer je hier! Of lees hier meer informatie.