Wie?

Oprichter en voorzitter

Vzw Sportpret, werd opgericht door Aïlan Iriks-Bickx. Een jonge spring-in-‘t-veld die een groot hart heeft voor anderen. Op de middelbare school kreeg hij de opdracht om voor één dag vrijwilligerswerk te verrichten voor een vzw die zich inzet voor het goede doel. Aïlan kwam terecht bij Moeders Voor Moeders, te Antwerpen, een vzw die zich inzet voor kansarme moeders en diens (jonge) kinderen. Die ene dag liet bij hem zo’n diepe indruk achter, dat deze er al snel 2,3,4,… werden. Ondertussen, enkele jaren later, is hij een vaste waarde binnen de werking van deze vzw. Maar toch bleef hij een beetje op zijn honger zitten. Hij wilde graag nog meer mensen bereiken en hen op een bepaalde manier helpen. Van op de eerste rij zag hij bijna dagelijks hoe jonge kinderen op een veel te kleine oppervlakte moeten leven en spelen. Dit gegeven gaf hem het idee om voor deze doelgroep sportactiviteiten te gaan organiseren. Leuke namiddagen gevuld met sport en pret. Zodat ook deze kwetsbare kinderen voor een keertje kansRIJK kunnen zijn en verwend kunnen worden met beweging, lekkere en gezonde tussendoortjes en heel veel aandacht en liefde! Aïlan en de andere vrijwilligers krijgen hiervoor goed betaald… in de vorm van vele knuffels en lachende kindergezichtjes! Wat wil een mens nu nog meer?

Contactgegevens
mail: info@vzwsportpret.be
GSM: 0471/11.22.40

Dagelijkse leiding en beleid

Projectmedewerker Claudia

Dankzij extra subsidies en sponsoring werkt Claudia Petré sinds 1/04/19 deeltijds voor Sportpret. Met haar achtergrond in communicatiemanagement en sociaal werk is ze de ideale persoon om onze activiteiten in de provincie Antwerpen vlekkeloos te organiseren.

Contactgegevens
Mail: claudia@vzwsportpret.be
GSM: TBA

Coördinator Antwerpen
Coördinator Turnhout

Projectmedewerker Amy

Sportpret heeft voor de periode 1/3/18 tot 1/3/20 personeelssubsidie gekregen van Stadsmakers. Amy Viskens is vanaf 1 maart projectmedewerker voor alle activiteiten in stad Antwerpen. Daarnaast hebben we ondersteuning gekregen van Rotary Club Turnhout. Hierdoor kan Amy 16 uur/week werken voor Sportpret.

Contactgegevens
Mail: amy@vzwsportpret.be
GSM: 0484/32.13.44

Medewerker Antwerpen
Medewerker Turnhout

Projectmedewerker Eva

Sportpret heeft dankzij haar partner Cronos een deeltijdse werkkracht, Eva Torfs (2 dagen/week) die tot minstens 31/12/19 actief gaat zijn binnen Sportpret en de uitbreiding naar Oost-Vlaanderen in goede banen gaat leiden. Op deze manier werkt Sportpret aan haar lange termijn doelen om over heel Vlaanderen laagdrempelige sport en spelactiviteiten te organiseren.

Contactgegevens
Mail: eva@vzwsportpret.be
GSM: 0475/63.31.09

Coördinator Oost-Vlaanderen

Bestuur

Laïna Iriks-Bickx | Bestuurslid Sportpret vzw
José Iriks | Bestuurslid Sportpret vzw, secretariaat

Adviesraad

De adviesraad is opgericht in 2018 en dient als overlegmoment om de verdere toekomst uit te stippelen van Sportpret. Naast vertegenwoordiging van de raad van bestuur bestaat onze adviesraad uit vier leden. Ze zetten zich allen belangeloos in en krijgen hiervoor geen vergoeding.

Aïlan Iriks-Bickx
Amy Viskens
Nisa Vermeiren
Toon Deburchgrave
Siel Van Eekert

Vaste vrijwilligers

Pieter Audiens | Site
Nico Deblauwe | ICT inschrijvingssysteem

Alle hardwerkende sportlesgevers die van Sportpret een succes maken!