Wie?

Oprichter en dagelijks bestuurder Ailan

Vzw Sportpret, werd opgericht door Aïlan Iriks-Bickx. Een jonge spring-in-‘t-veld die een groot hart heeft voor anderen. Op de middelbare school kreeg hij de opdracht om voor één dag vrijwilligerswerk te verrichten voor een vzw die zich inzet voor het goede doel. Aïlan kwam terecht bij Moeders Voor Moeders, te Antwerpen, een vzw die zich inzet voor kansarme moeders en diens (jonge) kinderen. Die ene dag liet bij hem zo’n diepe indruk achter, dat deze er al snel 2,3,4,… werden. Ondertussen, enkele jaren later, is hij een vaste waarde binnen de werking van deze vzw. Maar toch bleef hij een beetje op zijn honger zitten. Hij wilde graag nog meer mensen bereiken en hen op een bepaalde manier helpen. Van op de eerste rij zag hij bijna dagelijks hoe jonge kinderen op een veel te kleine oppervlakte moeten leven en spelen. Dit gegeven gaf hem het idee om voor deze doelgroep sportactiviteiten te gaan organiseren. Leuke namiddagen gevuld met sport en pret. Zodat ook deze kwetsbare kinderen voor een keertje kansRIJK kunnen zijn en verwend kunnen worden met beweging, lekkere en gezonde tussendoortjes en heel veel aandacht en liefde!

Contactgegevens
mail: ailan@vzwsportpret.be
GSM: 0471/11.22.40

Dagelijks bestuur – Algemeen coördinator

Stafmedewerker Anneline

Anneline van de Kerkhof is sinds februari 2022 halftijds aan de slag als stafmedewerker. Ze ondersteunt de algemeen coördinator in allerlei taken en projecten en zal in voornamelijk met drie grote thema’s bezig zijn: beleidsevaluatie/ondersteuning, fundraising/communicatie en tijdelijke projecten/werkgroepen.

Contactgegevens
Mail: anneline@vzwsportpret.be
GSM:

Provincieverantwoordelijke Claudia

Claudia Petré sinds 1 april 2019 4/5de voor Sportpret. Met haar achtergrond in communicatiemanagement en sociaal werk is ze de ideale persoon om onze activiteiten in de provincie Antwerpen en Limburg vlekkeloos te organiseren. Ze staat in voor de activiteiten in Antwerpen, Turnhout en Genk.

Contactgegevens
Mail: claudia@vzwsportpret.be
GSM: 0484/51.15.52

Coördinator Antwerpen
Coördinator Turnhout
Coördinator Genk

Provincieverantwoordelijke Lorijn

Lorijn startte in januari 2020 bij Sportpret als medewerker voor ons aanbod in Sint-Niklaas, Leuven en Brussel. Zo zetten we volop in op onze geografische uitbreiding over heel Vlaanderen. Lorijn heeft een master journalistiek, is zelfstandig sportlesgever en één brok enthousiasme!

Contactgegevens
Mail: lorijn@vzwsportpret.be
GSM: 0484/32.13.44

Coördinator Sint-Niklaas
Coördinator Leuven
Coördinator Brussel

Provincieverantwoordelijke Tosca

Tosca startte in juli 2021 bij Sportpret als medewerker voor ons aanbod in Vlaams-Brabant en Brussel. Zo zetten we volop in op onze geografische uitbreiding over heel Vlaanderen. Tosca heeft heel wat ervaring in de sportsector en was zelfs een tijd topsportster in hockey.

Contactgegevens
Mail: tosca@vzwsportpret.be
GSM: 0480/63.57.06

Coördinator Leuven
Coördinator Vilvoorde
Coördinator Brussel

Projectmedewerker Lindsey

Sportpret voorziet in de wijk Luchtbal een halftijdse brugfiguur sport en ontspanning. Lindsey is zeer gedreven en gemotiveerd om de kinderen in de wijk aan te zetten om meer te bewegen. Dit is mogelijk met de steun van het district Antwerpen. Lindsey heeft een bachelor Sociaal Werk en studeert halftijds verder voor de bachelor Lager Onderwijs.

Contactgegevens.
Mail: Lindsey@vzwsportpret.be
GSM: 0485/47.42.22

Projectmedewerker Antwerpen-Luchtbal

Projectmedewerker Heleen

Sportpret voorziet in verschillende wijken van Genk een spel- en sportaanbod. Heleen is sinds januari 2022 in dienst en gaat samen met Claudia de werking in Genk verder uitbouwen.

Contactgegevens.
Mail: Heleen@vzwsportpret.be
GSM: 0480/64.71.00

Projectmedewerker Genk

Projectmedewerker Najat

Vanaf 1 oktober 2020 is het eindelijk zover, de laatste stap in het Sportpret-proces is gestart. We begeleiden kinderen naar een duurzame vrijetijdsbesteding met onze eerste deeltijdse Sportpretconsulent. Najat heeft na enkele jaren ervaring bij het team vrijetijdsbemiddelaars van Buurtsport Antwerpen de stap gezet om bij Sportpret dit nieuwe project te trekken. Met haar ervaring en netwerk binnen stad Antwerpen hopen we heel veel kinderen wekelijks te laten sporten en spelen.

Contactgegevens.
Mail: Najat@vzwsportpret.be
GSM: 0483/86.07.70

Sportpretconsulent Antwerpen

Projectmedewerker Stefanie

Sinds februari 2022 is Stefanie aan de slag bij Sportpret. Ze staat samen met Claudia in voor het activiteitenaanbod in de stad Turnhout en voorziet daarnaast ook begeleidingstrajecten naar duurzame vrije tijd in de stad Turnhout.

Sportpretconsulent Turnhout
Projectmedewerker Turnhout

Contactgegevens.
Mail: Stefanie@vzwsportpret.be
GSM: 0468/02.64.05

Bestuur

Toon Deburchgrave | Voorzitter
Johanna Iriks | Penningmeester
Laïna Iriks-Bickx | Bestuurslid
Siel Van Eekert | Bestuurslid (beleidsopvolging)
Amy Viskens | Bestuurslid (vorming en opleidingen)
Nisa Vermeiren | Bestuurslid (Integriteitsbeleid en API)
Sofie Maes | Bestuurslid

Adviesraad

De adviesraad is opgericht in 2018 en dient als overlegmoment om de verdere toekomst uit te stippelen van Sportpret. Naast vertegenwoordiging van de raad van bestuur bestaat onze adviesraad uit vrijwilligers . Ze zetten zich allen belangeloos in en krijgen hiervoor geen vergoeding.

Lid worden van onze adviesraad? Neem contact op met Ailan.

En niet te vergeten…

Alle hardwerkende vrijwilligers die van Sportpret een succes maken!