Vormingsdag 23 maart

Sportpret organiseert op zaterdag 23 maart enkele vormingen voor de vrijwilligers die actief zijn binnen Sportpret. We stellen deze vormingen ook gratis open voor andere trainers, lesgevers, monitoren. Wil je graag één van volgende sessies volgen? Vul dan volgend formulier in: Inschrijvingen vormingen

De vormingen gaan door in de buurtsporthal in Park Spoor Noord, Antwerpen.

 

Informatie per workshop:

Gezondheidsspel Ken jij het gezondheidsspel van Sportpret al? Het is een spelpakket waar je maar liefst 15 verschillende spelletjes mee kan spelen. In deze vorming leer je het spelpakket kennen en de verschillende spelletjes begeleiden. Fun gegarandeerd!
Kleutersport Vind jij het soms ook moeilijk om in te schatten wat kleuters al wel kunnen en wat nog niet? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze kleutersport-vorming. Hier leer je de motorische competenties van kleuters, welke activiteiten geschikt zijn voor hen en samenspel bij kleuters. Ten slotte krijg je ook nog enkele tips mee om een goede voorbereiding op te stellen voor een les kleutersport.
Omgaan met moeilijk gedrag van kinderen DEEL 1 en 2 Tijdens deze interactieve workshop leer je op verschillende manieren omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen. Twee dingen staan hier centraal: het herkennen van dat gedrag en hier gepast op reageren, steeds met aandacht voor het psychosociaal welbevinden van het kind. 

 

De workshop bestaat uit twee delen, waarbij deelname aan beide delen een vereiste is. In het eerste deel van de workshop wordt de focus gelegd op het preventief inzetten van tools in de omgang met kinderen. Daarnaast leer je agressief/opstandig gedrag en conflicten herkennen en hoe je hier gepast mee kan omgaan. 

 

Het tweede deel draait rond de emotionele moeilijkheden die kinderen kunnen ervaren. Je leert waaraan je aandacht moet schenken en hoe je onder andere gepast omgaat met kinderen die snel emotioneel reageren (huilen…). Ten slotte worden er een aantal tips en tricks gegeven om de sportles gepast af te sluiten. 

Lesvoorbereidingen Ben jij soms ook jaloers op de gestructureerde lessen van andere lesgevers? Niet getreurd! In deze actieve workshop leer je alles wat je moet weten over het maken van een goede lesvoorbereiding. Van de voorbereiding op zich maken tot het uitvoeren van de voorbereiding, alles komt aan bod.
Uit de boot Sportpret organiseert activiteiten voor kinderen die opgroeien in kansarmoede, maar wat houdt dat nu juist in? Tijdens een workshop in spelvorm leer je onze doelgroep en het thema kansarmoede wat beter kennen. Schrijf je snel in want hier kunnen maximaal 8 personen aan deelnemen.
Dode momenten opvullen Ken je het moment dat er niet echt nog een les is, maar dat de kinderen nog wel aanwezig zijn in de zaal? In deze workshops leer je tips en tricks om de kinderen te entertainen op deze dode momenten.
Verantwoordelijke sportpret Heb jij altijd al een verantwoordelijke willen zijn op een sportdag? Ben je nieuwsgierig wat het takenpakket van een verantwoordelijke is? Kom dan zeker naar deze vorming! Hier leer je alle kneepjes van het vak en wie weet kan jij in de paasvakantie al voor een eerste keer komen helpen als verantwoordelijke.

 

De sessies “verantwoordelijke Sportpret” en de teambuilding in de namiddag zijn niet opengesteld voor externen. De andere vormingen wel! Er is maar een beperkt aantal plaatsen dus snel inschrijven is de boodschap!