Goed nieuws!

De laatste werkdag van oktober, vrijdag 30 oktober, iedereen die nauw betrokken is bij Sportpret wacht in spanning af. In de maand oktober komen we namelijk te weten of we een erkenning als ‘Landelijk Jeugdwerk’ krijgen of niet. 29 dagen passeren zonder nieuws. Vandaag is het dé dag waarop we het gaan weten, de laatste werkdag van oktober. De spanning steeg deze morgen nog verder tot daar eindelijk het verlossende mailtje kwam.

Sportpret vzw voldoet aan alle voorwaarden en krijgt haar erkenning als landelijke jeugdwerkorganisatie!

In het midden van een COVID-19 crisis, die ook onze organisatie keihard raakt, is dit het goede nieuws dat we nodig hadden. Voor nu, voor volgende maanden en voor de toekomst. Een erkenning als landelijk jeugdwerk betekent veel. We ontvangen daardoor vanaf 2021 werkingssubsidies vanuit de Vlaamse Overheid, kunnen starten met het opleiden van monitoren én attesten uitreiken, kunnen werken aan een langetermijnplanning,…

Bijna 5 jaar geleden (20 januari 2016) werd Sportpret opgericht in Antwerpen om kinderen in armoede recht op vrije tijd te bieden. Nu zijn we actief in Antwerpen, Turnhout/Arendonk, Sint-Niklaas, Genk, Leuven en Brussel. Hoe? Met 4 medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven, met meer dan 200 vrijwilligers die zich inzetten voor de kinderen die we bereiken, met geweldig fijne partnerorganisaties, met sponsors, met de steun van u. Bedankt om allemaal in Sportpret te geloven, samen maken we het verschil en dat willen we blijven doen! Misschien liggen we nu even volledig plat, we maken gebruik van de tijd om de toekomst beter te maken, in de eerste plaats voor alle kinderen die we bereiken.