Stagiair(e) gezocht!

Sportpret zoekt voor volgend academiejaar verschillende stagiairs! Ben jij op zoek naar een stageplek waar je veel zelfstandigheid krijgt en waar eigen inbreng wordt gewaardeerd? Lees dan zeker verder.

We zoeken onder andere stagiairs die zich achter de schermen willen inzetten en ondersteunen bij de organisatie van onze verschillende activiteiten. Bij grote stage opdrachten krijg je ook eigen activiteiten of evenementen toegewezen om van A tot Z uit te werken, uiteraard met de nodige coaching. Dus, zijn evenementen organiseren, sociale media posts voorbereiden, webteksten schrijven, administratie,.. zaken waar je graag aan werkt? Contacteer ons zeker!

Maar ook voor op het terrein zoeken we stagiairs die aan de slag willen om (sport)lessen te geven aan de kinderen die we bereiken, helpen op ons sintfeest, springfeesten, Sportpretdagen, Sportpret Na School, buurthuis,..

Ellen was dit academiejaar één van onze vele stagiairs bij Sportpret. Lees hier over haar ervaringen en stel je kandidaat om volgend jaar ook stage of vrijwilligersuren te presteren bij Sportpret.

Wie kan er bij ons terecht voor stage of vrijwilligersuren?
– Studenten van leerkrachtenopleiding (kleuter, lager, secundair,..)
– Studenten LO BR, sport, kine, ..
– Studenten sociaal werk, orthopedagogie,..
– Studenten Pedagogie van het jonge kind
– Studenten verzorging, sport uit secundair onderwijs
– En alle andere richtingen waarin studenten zitten die gemotiveerd zijn om bij Sportpret te komen helpen!

Ook voor de organisatie van de activiteiten kan je helpen:
– Studenten kantoor, officemanagement,..
– Studenten eventmanagement,..

Voor aanvragen kan je ons contacteren: info@vzwsportpret.be

Sportpret on Weels

Sportpret bestelde in januari een kleine bestelwagen. Dit om twee grote redenen. Enerzijds steeg onze transportkost sterk door alle activiteiten die we op allerlei locaties organiseren. Hierbij was het meer dan eens behelpen om het materiaal allemaal ter plekke te krijgen. Anderzijds plannen we ook een pleinaanbod te organiseren op verschillende locaties. Met de kleine bestelwagen kunnen we vlot met ons sportmateriaal op verschillende plekken snel een leuk en kwalitatief aanbod aanbieden.

Door het uitbreken van de Covid-19 pandemie vielen heel wat benefietevenementen in het water, inkomsten die we verwacht hadden vielen plots weg. De bestelwagen die eind mei geleverd wordt was plots onzeker, waar vinden we voldoende middelen om deze effectief aan te schaffen?

Dankzij Nike Covid-19 Community Youth Sport Fund, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, hebben we nu middelen verkregen om alsnog over te gaan tot de effectieve aankoop van de kleine bestelwagen en het organiseren van pleinaanbod. Dit ligt ook in lijn met de nationale maatregelen van activiteiten die kunnen georganiseerd worden. Buitenactiviteiten met voldoende ruimte en in kleine groep.

Meer informatie: https://www.kbs-frb.be/nl/Activities/Grants/2020/2020D5200680216673

325 Spel- en knutselpakketten verdeeld!

Sinds de start van de lockdown zijn we in navolging van KRAS jeugdwerk gestart met het samenstellen en verdelen van spel- en knutselpakketten. Hier zijn (tot hiertoe) drie fases van geweest.

Als testproject verdeelden we 25 knutselpakketten in Antwerpen Luchtbal. Hier zat al het nodige knutselmateriaal in dat nodig was, schaar, lijm, kleurpotloden, knutselopdrachten, spelletjes, opdrachtenbundel,..

Omdat we merkten dat knutselmateriaal bestellen in grote hoeveelheden steeds moeilijker werd, schakelden we voor onze volgende partij over naar knutsel en spelmateriaal dat we reeds beschikbaar hadden. We stelden 100 pakketten samen met een opdrachtenbundel, kleurpotloden, gezichtsmasker, stickervellen, knutselpapieren,..

Na veel wachten op bestellingen en het inschakelen van vrijwilligers om materiaal zelf te gaan ophalen in verschillende magazijnen is het gelukt om vanaf vrijdag 24 april 200(!) knutselpakketten te verdelen. In deze pakketten zit een knutselbundel met 10 opdrachten, een schaar, lijm, kleurpotloden, slijper, gom, lat, viltstiften, balpen, stickervel en een mini-minigolf spelletje.

Dat brengt het totaal voorlopig op 325 pakketten. Indien de maatregelen nog langer aanhouden kan er beslist worden op opnieuw pakketten te gaan samenstellen. Door de extra financiële kost die komt kijken bij het aankopen en verdelen van de spelpakketten en het missen van verschillende benefietevenementen is dit geen eenvoudige opdracht.

GRATIS: 10 knutselactiviteiten

Alle kinderen zitten thuis, verveling gaat al snel toeslaan. Op zoek naar activiteiten om thuis te doen voor jouw kinderen? Dan kan Sportpret jou helpen!

Sportpret stelde een bundel samen met 10 knutselactiviteiten die eenvoudig thuis kunnen uitgevoerd worden. Kinderen gaan aan de slag om allerlei verschillende dieren te knutselen. De bundel telt maar liefst 13 pagina’s en bevat uren knutselplezier.

Zet je kind zelfstandig aan het werk met de verschillende opdrachten of maak er een leuke gezinsactiviteit van? Beide zijn mogelijk.

Registreer jezelf en het bestand komt in een pop-up tevoorschijn.

Bij vragen of opmerkingen kan u steeds contact opnemen.

Ja, ik wil de opdrachtenbundel downloaden

Jaarverslag 2019

Ideaal leesvoer voor tijdens de lockdown, ons jaarverslag 2019. Helemaal in een nieuw kleedje. Minder tekst, meer kleur en vooral nog duidelijker!

Je kan het jaarverslag hier raadplegen.

Nieuw! Spelpakket: De gezonde memory

Ons nieuwste spel heet “De Gezonde Memory” en is ideaal om jonge kinderen te laten kennismaken met allerlei soorten groenten en fruit. In het spelpakket zitten maar liefst 50 spelkaarten. Je kan makkelijk het spel eenvoudiger maken voor jonge kinderen met minder speelkaarten. Het spel bevat ook nog een leuke extra voor de iets oudere kinderen. Kortom een ideaal spel om in huis te hebben om spelend te leren! Je kan dit ook als gespreksstarter gebruiken met je kind om over gezonde voeding te praten. Misschien kan je wel linken leggen naar de maaltijd die jullie die dag eten?

Dit spelpakket bieden we nu ook te koop aan. Zo kunnen we overal kinderen meer laten leren over gezonde voeding. Dit spelpakket is met veel zorg en detail samengesteld om zo tot een ideale mix van leren en spelen te komen. De aankoopprijs bedraagt 9,95 euro (+ €3,5 verzendingskosten).

Klik hier voor meer informatie en om het spelpakket te bestellen!

Trooper jij mee?

Ook voor onze vereniging is Corona een financieel drama. Veel benefietevenementen gaan -terecht!- niet meer door. Dit zorgt voor onzekerheid. We hebben namelijk wel reeds uitgaven gedaan voor onze activiteiten die niet direct terugbetaalbaar zijn. Maar niet getreurd! Jij kan het verschil maken. Doe jouw aankopen via Trooper en steun zo Sportpret.

Hoe werkt het juist? Per aankoop die jij doet via onze Trooper-pagina bij één van de aangesloten webshops, krijgt Sportpret een klein percentage als gift. Jij betaalt niets extra, de webshop neemt dit op zich. Wij weten ook niet wat je bestelt, die gegevens blijven afgeschermd. Wanneer je jouw naam achterlaat krijgen we enkel door dat je ons steunt en het uiteindelijke bedrag dat dankzij jou aan ons geschonken wordt.

Er zijn zeer veel webshops aangesloten, en nu verhogen een aantal webshops hun bijdrage ook. De moment om jouw online aankopen te doen!

Onze Trooperpagina: www.trooper.be/sportpret

Coronavirus – update

Sportpret volgt de algemene richtlijnen op met betrekking tot de afgekondigde federale maatregelen in verband met het Coronavirus.

Dit betekent concreet dat alle jeugdwerkactiviteiten per direct opgeschort worden tot minstens 30/04/2020. Dit houdt in:

 • De 9 Sportpretdagen in Antwerpen Noord
 • De 9 Sportpretdagen in Antwerpen Kiel
 • De 4 Sportpretdagen in Antwerpen Luchtbal
 • De 5 Sportpretdagen in Genk
 • De 5 Sportpretdagen in Leuven
 • Het activiteitenaanbod in Brussel
 • Het aanbod in het opvangcentrum van Fedasil in Arendonk
 • De lessenreeksen kleutersport op woensdagen tijdens het schooljaar in Antwerpen Noord/Antwerpen Luchtbal
 • Het wekelijks spel- en knutselaanbod in het buurthuis in Sint-Niklaas
 • De lessenreeks Sportpret Na School op donderdag in Turnhout
 • Alle workshops gezonde voeding gepland in maart en april
 • Alle andere eenmalige activiteiten die op de planning stonden

Om wille van verplichtingen aan verschillende subsidiegevers nemen we nog geen beslissing voor het aanbod in mei of verder. We volgen uiteraard wel steeds de richtlijnen van de federale overheid op, of indien van toepassing, de striktere lokale richtlijnen. Verdere communicatie over ons aanbod in de komende maanden volgt nog.

We verwittigen zo spoedig mogelijk al onze vrijwilligers die actief zouden zijn bij de geannuleerde activiteiten. De vrijwilligers die reeds ingepland staan voor het aanbod van mei of later blijven voorlopig ongewijzigd.

Ook onze administratieve vrijwilligers roepen we op om geen onnodige verplaatsingen naar ons kantoor te maken.

Bij vragen kan u steeds contact opnemen met ons.

Het bestuur

GRATIS: 35 spelactiviteiten

Alle kinderen zitten thuis, verveling gaat al snel toeslaan. Op zoek naar activiteiten om thuis te doen voor jouw kinderen? Dan kan Sportpret jou helpen!

Sportpret stelde een bundel samen met 35 opdrachten die eenvoudig thuis kunnen uitgevoerd worden. De opdrachten zijn verdeeld over een week. Elke dag staan er 5 opdrachten klaar. Zowel denkoefeningen, creatieve opdrachten, taalvaardigheden,.. zitten in de bundel verwerkt. De bundel telt maar liefst 18 pagina’s en bevat uren speelplezier.

Zet je kind zelfstandig aan het werk met de verschillende opdrachten of maak er een leuke gezinsactiviteit van? Beide zijn mogelijk.

Registreer jezelf en het bestand komt in een pop-up tevoorschijn.

Bij vragen of opmerkingen kan u steeds contact opnemen.

Ja, ik wil de opdrachtenbundel downloaden

Veel plezier gewenst!

Team Sportpret

Sportpret zet zich in om kinderen zinvolle vrije tijd te bieden. Onze werking focust op kinderen die opgroeien in armoede. Daarvoor is alle steun meer dan welkom. U kan online steeds een gift doen. Klik hier.

Aankondiging: Coronavirus

Sportpret volgt de algemene richtlijnen op met betrekking tot de afgekondigde federale maatregelen in verband met het Coronavirus.

Dit betekent concreet dat alle jeugdwerkactiviteiten per direct opgeschort worden tot minstens 31/03/2020. Dit houdt in:

 • De wekelijkse beweegnamiddag op woensdag in Genk
 • De lessenreeksen kleutersport op woensdag in Antwerpen Noord/Antwerpen Luchtbal
 • Het wekelijks spel- en knutselaanbod in het buurthuis in Sint-Niklaas
 • De lessenreeks Sportpret Na School op donderdag in Turnhout
 • Alle workshops gezonde voeding gepland in maart
 • Alle andere eenmalige activiteiten die op de planning stonden

Om wille van verplichtingen aan verschillende subsidiegevers nemen we nog geen beslissing voor het aanbod in de paasvakantie. We volgen uiteraard wel steeds de richtlijnen van de federale overheid op, of indien van toepassing, de striktere lokale richtlijnen. Verdere communicatie over ons aanbod in april en verder volgt nog.

We verwittigen zo spoedig mogelijk al onze vrijwilligers die actief zouden zijn in de maand maart. De vrijwilligers die reeds ingepland staan voor het aanbod van de paasvakantie en verder blijven nog steeds ingepland tot er verdere updates zijn.

Ook onze administratieve vrijwilligers roepen we op om geen onnodige verplaatsingen naar ons kantoor te maken.

Bij vragen kan u steeds contact opnemen met ons.

Het bestuur