Steun Sportpret via Trooper!

Wist je dat je Sportpret via Trooper kan steunen?

Je kan bijvoorbeeld online shoppen via Trooper . Telkens jij via de pagina van Trooper doorklikt naar een shop, gaat er een percentje van je aankoop naar de kas van Sportpret en dat zonder dat jij extra betaalt. Geweldig toch?

Zeker met de feestdagen in het voorruitzicht is dit de ideale manier om ons te steunen!

  1. Zoek de shop waar je wil aankopen.
  2. Doe je aankoop net zoals anders.
  3. De shop schenkt een percent aan Sportpret.

Ben jij onze nieuwe materiaalvrijwilliger?

Wij zijn nog steeds opzoek naar een enthousiaste materiaalvrijwilliger die een halve dag in de week tijd heeft om ons materiaalbeheer mee op te volgen! Jouw taken? Het klaarmaken van materiaalbestellingen voor de activiteiten, het nakijken en opruimen van bestellingen die terugkomen van activiteiten, het bijhouden van de inventaris, ons magazijn mee up to date houden.

Heb je een halve dag in de week tijd? En kan je tot Antwerpen komen? Dan zoeken we jou! 

WORD JIJ SPORTMETER OF -PETER BIJ SPORTPRET?

Sportpret is een vzw die uitsluitend kan werken door de steun van sponsors, subsidies en sympathisanten. U dus. Daarom doen wij ook een warme oproep. Naar aanleiding van onze projecten Sportpret Na School en onze Sportpretdagen zoeken wij Sportmeters en Sportpeters die onze organisatie een warm hart toedragen en ons willen steunen met een maandelijks bedrag. Je krijgt ook een fiscaal attest voor jouw gift!

Bezoek minister Dalle

Vandaag was er bij Sportpret hoog bezoek, niemand minder dan de minister van Jeugd kwam langs op onze Sportpretdagen in Stad Turnhout . Naast een rondleiding door de activiteiten ter plekke hadden we ook de kans om de werking en groei van Sportpret in detail voor te stellen. Zo vertelde Anne-Sophie over het werk als Sportpretconsulent en kwam een mama die een begeleidingstraject volgt om haar kindjes in te schrijven in jeugdbeweging/sportclub een getuigenis brengen bij de minister. We brachten ook onze inspanning rond gezonde voeding naar voren en stelden onze gezondheidsspelen voor.

Tenslotte hebben we ook het boek “Praktijkgids sociaal-sportief werk” overhandigd waarin onder andere een getuigenis is opgenomen van onze algemeen coördinator en oprichter Ailan Iriks-Bickx.

#Voluitvoorfruit

De zomervakantie staat voor de deur! Meer dan 150 activiteiten staan deze zomer gepland waarmee we mikken op 4000 deelnames! Om dat Sportpret gezonde voeding en beweging een evidente combinatie vindt, verdelen we op onze activiteiten fruit. Zo willen we de link leggen tussen gezonde voeding en sport tegelijkertijd verbieden we ongezonde snacks en frisdranken op onze activiteiten.

In totaal gaan we ongeveer 6000 stukken fruit aankopen, goed voor een kost van €1800. Daarom lanceren we onze campagne #voluitvoorfruit waarbij we aan onze sympathisanten oproepen om een fruitpakket te schenken.

Wil je graag meer informatie of een fruitpakket schenken? KLIK HIER VOOR ALLE INFO!

Bedankt Sporting A

Ook dit jaar steunt Sporting A Sportpret voor het organiseren van heel wat Sportpretdagen in Antwerpen. Door de overeenkomst kan Sportpret extra Sportpretdagen organiseren en kunnen we gratis gebruik maken van de stedelijke sportinfrastructuur.

Samen met de steun van District Antwerpen kunnen we zo 87 Sportpretdagen organiseren verspreid over Antwerpen.

Activiteiten paasvakantie gaan door

Alle Sportpretdagen die gepland staan tijdens de paasvakantie gaan ook effectief doorgaan. Na veel overleg met alle betrokken partijen hebben we alle bubbels van 25 kunnen omvormen naar bubbels van 10.

Deze paasvakantie gaan er Sportpretdagen door in:

  • Antwerpen Noord (Claudia Petré)
  • Antwerpen Kiel (Claudia Petré)
  • Antwerpen Luchtbal (Lindsey Gabriëls)
  • Turnhout (Claudia Petré)
  • Genk (Claudia Petré)
  • Leuven (Lorijn Theunis)
  • Brussel (Lorijn Theunis)

Tussen haakjes staat steeds de verantwoordelijke medewerker vermeld. Met vragen kan je bij hen terecht. Hier kan je hun contactgegevens terugvinden.