Vanaf nu online doneren mogelijk!

We maken het jullie vanaf nu nog makkelijker om Sportpret te steunen. Je kan online via onze Doneer-pagina makkelijk online doneren. Op deze manier hopen we de drempel te verlagen en meer giften te ontvangen. Het is namelijk met jullie steun dat wij kinderen kunnen laten sporten en spelen.

Aanbod paasvakantie

De krokusvakantie is nog maar net gedaan of daar is al weer bijna de paasvakantie! Tijdens de paasvakantie zijn onze bekende Sportpretdagen terug! In Antwerpen Noord organiseren we in de Buurtsporthal in Park Spoor Noord maar liefst 10 Sportpretdagen en in Antwerpen Kiel organiseren we 6 Sportpretdagen in Sporthal Kiel. Ons doel? 500 deelnames bereiken! Daarvoor zijn maar liefst per dag tussen de 6 à 10 vrijwilligers aan de slag die alle activiteiten in goede banen leiden. (En hopelijk zelf niet teveel lijden. 😉 )

We werken in Antwerpen Noord opnieuw samen met onze vertrouwde partnerorganisaties: Moeders voor Moeders, Filet Divers, CAW Antwerpen, Recht-Op, Domo en natuurlijk Buurtsport Antwerpen. In Antwerpen Kiel starten we nieuwe samenwerkingsverbanden op om lokaal de meest kwetsbaarste kinderen te bereiken.

16 Sportpretdagen organiseren is uiteraard ook financieel een grote kost! Met een budget van €3000 euro proberen we er geweldige dagen van te maken. Elke deelnemer krijgt één T-shirt, per dag 2 stukken fruit en een granenkoek en de laatste dag een leuke goodiebag met leuke (gesponsorde) gadgets. Andere uitgaven zijn verzekering, aankoop van (sport)materiaal, lesgeversvergoedingen,..

Omgerekend komt het per kind rond de €5. Onze activiteiten zijn voor de deelnemers volledig gratis! We betalen deze kost deels met subsidies en sponsoring en het andere deel via jullie giften. Bedankt dat jullie deze kinderen leuke, sportieve dagen schenken!

Nog geen gift gedaan en wilt u ons graag steunen? Op BE57 7440 6599 3335 kan u steeds een gift storten ten voordele van onze werking.

Vormingsdag 23 maart

Sportpret organiseert op zaterdag 23 maart enkele vormingen voor de vrijwilligers die actief zijn binnen Sportpret. We stellen deze vormingen ook gratis open voor andere trainers, lesgevers, monitoren. Wil je graag één van volgende sessies volgen? Vul dan volgend formulier in: Inschrijvingen vormingen

De vormingen gaan door in de buurtsporthal in Park Spoor Noord, Antwerpen.

 

Informatie per workshop:

Gezondheidsspel Ken jij het gezondheidsspel van Sportpret al? Het is een spelpakket waar je maar liefst 15 verschillende spelletjes mee kan spelen. In deze vorming leer je het spelpakket kennen en de verschillende spelletjes begeleiden. Fun gegarandeerd!
Kleutersport Vind jij het soms ook moeilijk om in te schatten wat kleuters al wel kunnen en wat nog niet? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze kleutersport-vorming. Hier leer je de motorische competenties van kleuters, welke activiteiten geschikt zijn voor hen en samenspel bij kleuters. Ten slotte krijg je ook nog enkele tips mee om een goede voorbereiding op te stellen voor een les kleutersport.
Omgaan met moeilijk gedrag van kinderen DEEL 1 en 2 Tijdens deze interactieve workshop leer je op verschillende manieren omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen. Twee dingen staan hier centraal: het herkennen van dat gedrag en hier gepast op reageren, steeds met aandacht voor het psychosociaal welbevinden van het kind. 

 

De workshop bestaat uit twee delen, waarbij deelname aan beide delen een vereiste is. In het eerste deel van de workshop wordt de focus gelegd op het preventief inzetten van tools in de omgang met kinderen. Daarnaast leer je agressief/opstandig gedrag en conflicten herkennen en hoe je hier gepast mee kan omgaan. 

 

Het tweede deel draait rond de emotionele moeilijkheden die kinderen kunnen ervaren. Je leert waaraan je aandacht moet schenken en hoe je onder andere gepast omgaat met kinderen die snel emotioneel reageren (huilen…). Ten slotte worden er een aantal tips en tricks gegeven om de sportles gepast af te sluiten. 

Lesvoorbereidingen Ben jij soms ook jaloers op de gestructureerde lessen van andere lesgevers? Niet getreurd! In deze actieve workshop leer je alles wat je moet weten over het maken van een goede lesvoorbereiding. Van de voorbereiding op zich maken tot het uitvoeren van de voorbereiding, alles komt aan bod.
Uit de boot Sportpret organiseert activiteiten voor kinderen die opgroeien in kansarmoede, maar wat houdt dat nu juist in? Tijdens een workshop in spelvorm leer je onze doelgroep en het thema kansarmoede wat beter kennen. Schrijf je snel in want hier kunnen maximaal 8 personen aan deelnemen.
Dode momenten opvullen Ken je het moment dat er niet echt nog een les is, maar dat de kinderen nog wel aanwezig zijn in de zaal? In deze workshops leer je tips en tricks om de kinderen te entertainen op deze dode momenten.
Verantwoordelijke sportpret Heb jij altijd al een verantwoordelijke willen zijn op een sportdag? Ben je nieuwsgierig wat het takenpakket van een verantwoordelijke is? Kom dan zeker naar deze vorming! Hier leer je alle kneepjes van het vak en wie weet kan jij in de paasvakantie al voor een eerste keer komen helpen als verantwoordelijke.

 

De sessies “verantwoordelijke Sportpret” en de teambuilding in de namiddag zijn niet opengesteld voor externen. De andere vormingen wel! Er is maar een beperkt aantal plaatsen dus snel inschrijven is de boodschap!

Sportinitiatiedag in samenwerking met Thomas More

Op 4 maart organiseerde drie studenten van de sportopleiding van Thomas More een grote sportinitiatiedag in Antwerpen Noord! Er hebben 86 kinderen deelgenomen aan de verschillende sessies die werden aangeboden. Elke sessie duurde 30 minuten en de kinderen hadden zelf de keuze welke sport ze graag wilden uitproberen. Er zijn meer dan 450 sessies gevolgd!

Van de klassieke sporten zoals voetbal, basketbal, volleybal, badminton, tennis, dans,.. tot de minder bekende sporten zoals spikebal, korfbal, goalbal,.. In totaal meer dan 15 verschillende sporten zijn aan bod gekomen. Ook voor de kleinsten was er een leuk kleutersportaanbod.

Bedankt Zara, Bette en Yani voor de fijne organisatie!

Gezocht! Extra deeltijdse medewerker provincie Antwerpen

Voor onze verdere uitbreiding in de provincie Antwerpen zijn we opzoek naar een extra medewerker (2/5de) die sterke organisatorische talenten heeft en graag zelfstandig projecten plant, uitvoert en evalueert. Hieronder vindt u de vacature terug.

Solliciteren kan tot 18 maart 2019. Sollicitaties kunnen via mail bezorgd worden op info@vzwsportpret.be. Ook voor vragen met betrekking op deze vacature kan u hier terecht.

Klik hier om de vacature te openen: vacature Sportpret vzw

Sportpret op Kadonation!

Vanaf vandaag is het mogelijk om ons te steunen via Kadonation! Kadowatte? Kadonation is een platform waar je met enkele vrienden/familie een geldpotje kunt samen leggen waarmee de gelukkige (verjaardag/huwelijk/..) dan kan kiezen bij welke webshop hij/zij dit wilt besteden. Er zijn ook enkele goede doelen om uit te kiezen. En vanaf vandaag prijkt daar ook Sportpret! Dus bij een volgende gelegenheid kan je vanaf nu ook onze organisatie zo financieel steunen.

Neem snel een kijkje via deze link.

Een terugblik naar 2018

2018 was zoals je reeds weet een zeer succesvol jaar. (Je kan hier onze terugblik terugvinden.) Elk jaar bieden we iedereen ook een inkijk in onze inkomsten en uitgaven. Het is namelijk onder andere door jullie giften dat Sportpret activiteiten kan blijven organiseren!

Inkomsten

Hierboven staan alle inkomsten die we in 2018 binnenkregen vermeld. 35% van de inkomsten kwam van inzamelacties, losse giften,.. Ook de Warmste Week was in 2017 zeer succesvol! We ontvingen in januari 2018 de opbrengsten hiervan, goed voor 29% van onze inkomsten. Verder zijn natuurlijk ook onze subsidies belangrijk. Stad Antwerpen zorgde voor 23% van onze inkomsten. Hier zit onder andere de personeelssubsidie in die we krijgen en enkele activiteitensubsidies. Ook de Nationale Loterij en stad Turnhout gaven ons een subsidie voor onze activiteiten te organiseren. Onze Sportmeters en -peters zorgen voor 2% van de inkomsten.

Vereenvoudigd kunnen we stellen dat 68% van onze inkomsten van giften en inzamelacties komt en 31% van subsidies komt. De laatste percent is sponsoring. Jullie steun is dus heel belangrijk voor onze organisatie!

Uitgaven

Onze grootste uitgave is onze projectmedewerker, een uitgave die volledig gesubsidieerd is! Verder zijn er natuurlijk onze activiteiten die een groot deel van onze uitgaven vertegenwoordigen. Onze Sportpretdagen zijn goed voor 30% van de uitgaven, Sportpret Na School is goed voor 4% van onze uitgaven, ons Sintfeest is ook goed voor 4%. De eerste editie van ons springfeest is goed voor 3% van onze uitgaven en ten slotte 1% voor onze activiteiten in het opvangcentrum in Arendonk. Verder hebben we onze promotiekosten die we maximaal op 10% van ons budget budgetteren, en in 2018 uitkwam op 9%. In dit promo budget zit onder andere het zoeken van nieuwe vrijwilligers, het promoten van onze organisatie in het algemeen, acties die we organiseren om op ATV te komen enzoverder. Promotie is noodzakelijk om onze werking bekend te maken, zonder dat jullie ons kennen kunnen jullie ons ook niet steunen. Verder zijn er de algemene kosten; de huur van onze opslagplaats voor sportmateriaal, aankoop van algemeen materiaal, investering in opslagmateriaal (rekken en opbergbakken),.. Ook hebben we ons aanbod sportmateriaal licht uitgebreid met 5% van onze uitgaven, deels ter vervanging van kapot materiaal en deels aankoop van nieuw materiaal om ook nieuwe en leuke sportlessen te voorzien. Het verzekeren van al onze activiteiten en vrijwilligers is goed voor 3% van de uitgaven en tenslotte is er onze vrijwilligerswerking en de ontwikkeling van het spelpakket “Spelen rond gezonde voeding” die beide 1% van onze uitgaven vertegenwoordigen. Dit spelpakket gaat overigens in 2019 voor extra inkomsten zorgen door de verkoop hiervan.

We kunnen onze uitgaven dus opdelen in drie grote blokken, onze activiteiten met een aandeel van 42%, onze projectmedewerker met een aandeel van 31% en de overige kosten goed voor 27%.

Jaarverslag

Momenteel zijn we er nog volop bezig met het afwerken van ons jaarverslag maar dit kan u binnenkort ook terugvinden op onze site! Benieuwd naar onze vorige jaarverslagen? Die vindt u hier terug.

Sportpret bestaat 3 jaar en stelt in primeur nieuwe ambassadeur voor!

20 januari 2016 was de officiële start van Sportpret vzw, wat begon als een klein initiatief om enkele Sportpretdagen te organiseren voor kinderen in armoede tijdens de schoolvakanties is intussen uitgegroeid tot een veel grotere organisatie! Sportpretdagen, Sportpret Na School, Springfeesten, Sinterklaasfeesten,.. allemaal activiteiten om deze kinderen in een kwetsbare situatie een fijne dag te bezorgen. Afgelopen jaar heeft Sportpret 3290 deelnames bereikt, voor 2019 is het doel minstens 5000 deelnames!

En daarvoor krijgen we hulp, vanaf dit jaar wordt Erika Van Tielen onze ambassadeur! “Als mama van 2 stoere jongens weet ik als geen ander hoe belangrijk sport en spel zijn voor opgroeiende kinderen. Goed voor het lichaam, goed voor het hoofd en goed voor de sociale vaardigheden. Voor mijn kinderen is het een evidentie, maar dat geldt lang niet voor al hun leeftijdsgenoten. En daarom vind ik het zo belangrijk om Sportpret te steunen. Wat ik hoop dat binnenkort élk kind van dat naschoolse plezier mag genieten.”

“Als mama van 2 stoere jongens weet ik als geen ander hoe belangrijk sport en spel zijn voor opgroeiende kinderen.”

Met deze samenwerking kunnen we een groter publiek bereiken en hopelijk onze werking nog sterker laten groeien. Want Sportpret is een project van ons allemaal samen, donateurs, sponsors, vrijwilligers en deelnemers. Hopelijk kunnen we in 2019 ook op uw steun rekenen?

3290 deelnames in 2018!

Het bleek al uit onze nabeschouwing van 2018 (die u hier kan lezen), 2018 was een geweldig jaar voor Sportpret. We bestaan bijna 3 jaar en hebben een enorme groei doorgemaakt. We hebben in 2018 opnieuw zeer veel kinderen laten spelen en sporten. In 2017 zaten we aan 1157 deelnames, nu bijna het drievoudige! Hiervoor willen we al onze TOPvrijwilligers bedanken en natuurlijk al onze donateurs en sponsors!

Waar staan die 3290 deelnames nu voor?

1010 deelnames komen van onze Sportpretdagen in Antwerpen en Turnhout, verspreid over 38 dagen in de paas- en zomervakantie. (Tegenover 28 dagen in 2017)
1067 deelnames komen van de lessenreeksen Sportpret Na School in Antwerpen, Borgerhout en Turnhout. Maar liefst 62 lesmomenten zijn er in 2018 georganiseerd! (Tegenover 24 lesmomenten in 2017)
1213 deelnames komen van andere activiteiten; ons Springfeest in Turnhout, kleutersportdagen, het activiteitenaanbod in het opvangcentrum in Arendonk en het gigantische sinterklaasfeest in Borgerhout.

En de toekomst?

Voor 2019 willen we graag nog verder groeien en nog meer kinderen in kwetsbare situaties bereiken en hen een leuke tijd bezorgen. Hierover later meer!

2018, wat een jaar!

TROTS, zo kan je best mijn gevoel omschrijven na een geweldig werkingsjaar 2018! Ik had nooit kunnen denken om na bijna 3 jaar zo ver te staan met Sportpret en letterlijk honderden kinderen te helpen met zinvolle vrijetijdsbesteding. Het totaal aantal deelnames is nog niet helemaal uitgerekend maar zal ergens boven de 2500 deelnames liggen. 2500 keer dat een kind een glimlach op zijn gezicht had, wat geeft er meer voldoening?

2500 keer dat een kind een glimlach op zijn gezicht had, wat geeft er meer voldoening?

U heeft waarschijnlijk onze groei gevolgd, van dichtbij of van iets verder, maar wat hebben we nu juist in 2018 allemaal gerealiseerd? Om te beginnen het goede nieuws dat we vanaf maart onze eerste projectmedewerker konden aanwerven dankzij de steun van Stadsmakers Antwerpen. Amy heeft de afgelopen maanden haar meerwaarde voor Sportpret bewezen, we konden meer activiteiten organiseren en kunnen beter samenwerken met onze samenwerkingspartners. Verder zijn onze belangrijkste projecten gegroeid.

 

Onze Sportpretdagen die de aanleiding waren om Sportpret op te starten blijven verder groeien, in de paasvakantie en zomervakantie waren in Antwerpen de Sportpretdagen een groot succes! We hebben maar liefst 28 Sportpretdagen georganiseerd in Antwerpen met 820 deelnames. Nieuw dit jaar was Sportpret meets STERKkamp en Boards & Sports, Sportpretdagen met een speciaal accent. Bij Sportpret meets STERKkamp hebben we samen met STERKkamp naast sport en spel ook workshops georganiseerd rond eigenwaarde, respect en omgaan met elkaar. Bij Boards & Sports proberen we iets oudere kinderen (tussen 9 en 12 jaar) te bereiken en bieden we naast sport ook skateboard- en stepinitiaties aan. In Turnhout hebben we in de zomervakantie 10 Sportpretdagen georganiseerd met in totaal 190 deelnames.

Bij Sportpret Na School, ons tweede opgestarte project in 2016, zien we een verdere groei. We zijn actief in drie verschillende scholen (Antwerpen Noord, Borgerhout en Turnhout) waarbij de focus ligt om vooral de meest kwetsbare kinderen in die school te bereiken.

Daarnaast waren er ook enkele nieuwe activiteiten, zo hebben we in mei twee kleutersportdagen georganiseerd voor bijna 200 deelnemers in een school in Antwerpen en hebben we een groot Springfeest georganiseerd in Turnhout voor bijna 400 kinderen.

Ook het sinterklaasfeest was dit jaar weer een groot succes waarbij we 650 deelnemers hebben blij gemaakt.

In oktober hebben we een overeenkomst afgesloten met Cronos, zij stellen een medewerker (Nancy) twee dagen per week beschikbaar om Sportpret op te starten in Oost-Vlaanderen. Onze eerste focus ligt op Sint-Niklaas, maar we zijn ambitieus! We willen graag in elke centrumstad kinderen ondersteunen met zinvolle vrijetijdsbesteding, daarvoor zijn we continu op zoek naar extra mogelijkheden. Hopelijk kunnen we binnenkort nog meer goed nieuws melden!

Alle acties die ons steunen, op welke manier dan ook, zorgen ervoor dat we samen kunnen bouwen aan een betere toekomst voor vele kinderen.

Tenslotte ben ik ook enkele keren overdonderd geweest in 2018, Kevin en Wim die meer dan 1700 euro hebben ingezameld met hun deelname aan een triatlon, de tientallen jonge vrijwilligers die zich inzetten om samen met mij zoveel mogelijk kinderen de tijd van hun leven te geven en uiteraard onze Sportmeters en Sportpeters die ons het vertrouwen geven met hun maandelijkse steun. Zij zorgen voor een vaste inkomstenbron, wat meer dan noodzakelijk is om onze organisatie te kunnen organiseren. Alle acties die ons steunen, op welke manier dan ook, zorgen ervoor dat we samen kunnen bouwen aan een betere toekomst voor vele kinderen.

Bedankt voor uw steun het afgelopen jaar!