De Warmste Week is terug!

Nog drie maanden tot de warmste week terug van start gaat, drie maanden voor iedereen om leuke acties op te zetten ten voordele van de Warmste Week en de goede doelen. Uiteraard hopen we vanuit Sportpret dat er ook leuke acties worden georganiseerd ten voordele van Sportpret.

Plan je een actie ten voordele van Sportpret? Laat ons zeker iets weten! We kunnen je eventueel helpen met het maken van promo of drukwerk. Indien mogelijk komen we ook graag een keertje langs tijdens jullie acties!

Nood aan inspiratie? Vorige edities werden volgende acties onder andere gepland voor Sportpret:

  • Een loopwedstrijd
  • Een heuse warmathon op een school
  • Zelfgemaakte kerstballen verkopen
  • Zelfgemaakte kersenpittenkussentjes verkopen
  • Koekjesverkoop
  • Een fuif
  • Een galawedstrijd
  • Verkoop acties van drankjes, kleren,..
  • Een hoogteparcour
  • Een sponsortocht

Registreer je actie hier: https://dewarmsteweek.be/goede-doelen/sportpret

Je kan ons contacteren via mail (info@vzwsportpret.be) of op GSM (0471/11.22.40). Hopelijk tot snel!

Nationale Loterij steunt Sportpret

Dankzij de subsidie die Sportpret ontvangt van de spelers van de Nationale Loterij kunnen we deze zomervakantie opnieuw 42 Sportpretdagen organiseren in Antwerpen en Turnhout. Door de financiële ondersteuning kunnen we elke deelnemer een leuk sport T-shirt geven.

Sportpret ontvangt voor het tweede jaar op rij ondersteuning vanuit de Nationale Loterij, door de verlenging van de steun is het mogelijk om ook onze activiteiten en groei verder te zetten. Zo kunnen we elk jaar meer kinderen in armoede een fijne tijd bezorgen!

Bedankt, aan alle spelers van de Nationale Loterij!

Stagiair(e) gezocht!

Sportpret zoekt voor volgend academiejaar verschillende stagiairs! Ben jij op zoek naar een stageplek waar je veel zelfstandigheid krijgt en waar eigen inbreng wordt gewaardeerd? Lees dan zeker verder.

We zoeken onder andere stagiairs die zich achter de schermen willen inzetten en ondersteunen bij de organisatie van onze verschillende activiteiten. Bij grote stage opdrachten krijg je ook eigen activiteiten of evenementen toegewezen om van A tot Z uit te werken, uiteraard met de nodige coaching. Dus, zijn evenementen organiseren, sociale media posts voorbereiden, webteksten schrijven, administratie,.. zaken waar je graag aan werkt? Contacteer ons zeker!

Maar ook voor op het terrein zoeken we stagiairs die aan de slag willen om (sport)lessen te geven aan de kinderen die we bereiken, helpen op ons sintfeest, springfeesten, Sportpretdagen, Sportpret Na School, buurthuis,..

Ellen was dit academiejaar één van onze vele stagiairs bij Sportpret. Lees hier over haar ervaringen en stel je kandidaat om volgend jaar ook stage of vrijwilligersuren te presteren bij Sportpret.

Wie kan er bij ons terecht voor stage of vrijwilligersuren?
– Studenten van leerkrachtenopleiding (kleuter, lager, secundair,..)
– Studenten LO BR, sport, kine, ..
– Studenten sociaal werk, orthopedagogie,..
– Studenten Pedagogie van het jonge kind
– Studenten verzorging, sport uit secundair onderwijs
– En alle andere richtingen waarin studenten zitten die gemotiveerd zijn om bij Sportpret te komen helpen!

Ook voor de organisatie van de activiteiten kan je helpen:
– Studenten kantoor, officemanagement,..
– Studenten eventmanagement,..

Voor aanvragen kan je ons contacteren: info@vzwsportpret.be

Erika Van Tielen op bezoek!

Tijdens de Sportpretdag op vrijdag 5 juli in Turnhout kwam Erika Van Tielen langs. Als ambassadrice zet Erika haar in voor Sportpret. Ook de pers was van de partij. Er werd een mooie reportage gemaakt van RTV en ook de geschreven pers was aanwezig, in Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen verscheen er online een mooi artikel over onze werking.

Hieronder vindt u de reportage terug van RTV Vandaag. Zo kan u een Sportpretdag van dichtbij beleven! Ook de linken naar de krantenartikels vindt u hieronder terug.

Wilt u Sportpret graag steunen? Ontdek het op onze pagina: Steun ons.

Artikel Gazet Van Antwerpen (enkel voor abonnees)

Artikel Het Nieuwsblad (enkel voor abonnees)

Artikel Het Laatste Nieuws (gratis te lezen)

Nancy stopt, Eva start!

Zoals jullie allemaal weten heeft Sportpret een partnerschap met de Cronos Groep. Dit houdt in dat Cronos ons ondersteunt met een deeltijdse medewerker die zich inzet om Sportpret verder te laten groeien.

Sinds oktober 2018 is Nancy bij ons actief. Nancy heeft een nieuwe uitdaging aangenomen en stopt bij Cronos en dus ook bij Sportpret. Daarom start Eva Torfs bij Sportpret om de taken van Nancy over te nemen. Eva werkt momenteel samen met Lies voor Level 21, een organisatie die educatieve spelen ontwikkelt voor scholen. Eva, met de ondersteuning van Lies, gaat instaan voor de verdere uitbreiding van Sportpret in Vlaanderen.

We wensen Eva veel succes bij haar nieuwe uitdaging bij Sportpret! Daarnaast willen we ook Nancy bedanken voor haar creatieve ideeën, inzet en enthousiasme!

Veiling ten voordele van Sportpret

26 mei wordt een een veiling georganiseerd ten voordele van Sportpret, dit past binnen de crowdfunding die Hans Wauters doet voor onze organisatie.

Naast een gift voor zijn deelname aan de dodentocht kan u nu ook steunen door op de veiling te bieden! We hopen alvast op een leuk bedrag. 😉

Buitenspeeldag

Sportpret is ook tijdens de buitenspeeldag actief geweest. In Antwerpen werkten we samen met Buurtsport Antwerpen om zowel in Antwerpen Noord als Antwerpen Kiel een fijn kleuteraanbod te voorzien. In Sint-Niklaas waren we uiteraard actief in ons Buurthuis in het Reynaertpark. Allerlei teamspelen hadden we verzameld om heel de middag te vullen met fijne spelletjes.

Vanaf nu online doneren mogelijk!

We maken het jullie vanaf nu nog makkelijker om Sportpret te steunen. Je kan online via onze Doneer-pagina makkelijk online doneren. Op deze manier hopen we de drempel te verlagen en meer giften te ontvangen. Het is namelijk met jullie steun dat wij kinderen kunnen laten sporten en spelen.

Aanbod paasvakantie

De krokusvakantie is nog maar net gedaan of daar is al weer bijna de paasvakantie! Tijdens de paasvakantie zijn onze bekende Sportpretdagen terug! In Antwerpen Noord organiseren we in de Buurtsporthal in Park Spoor Noord maar liefst 10 Sportpretdagen en in Antwerpen Kiel organiseren we 6 Sportpretdagen in Sporthal Kiel. Ons doel? 500 deelnames bereiken! Daarvoor zijn maar liefst per dag tussen de 6 à 10 vrijwilligers aan de slag die alle activiteiten in goede banen leiden. (En hopelijk zelf niet teveel lijden. 😉 )

We werken in Antwerpen Noord opnieuw samen met onze vertrouwde partnerorganisaties: Moeders voor Moeders, Filet Divers, CAW Antwerpen, Recht-Op, Domo en natuurlijk Buurtsport Antwerpen. In Antwerpen Kiel starten we nieuwe samenwerkingsverbanden op om lokaal de meest kwetsbaarste kinderen te bereiken.

16 Sportpretdagen organiseren is uiteraard ook financieel een grote kost! Met een budget van €3000 euro proberen we er geweldige dagen van te maken. Elke deelnemer krijgt één T-shirt, per dag 2 stukken fruit en een granenkoek en de laatste dag een leuke goodiebag met leuke (gesponsorde) gadgets. Andere uitgaven zijn verzekering, aankoop van (sport)materiaal, lesgeversvergoedingen,..

Omgerekend komt het per kind rond de €5. Onze activiteiten zijn voor de deelnemers volledig gratis! We betalen deze kost deels met subsidies en sponsoring en het andere deel via jullie giften. Bedankt dat jullie deze kinderen leuke, sportieve dagen schenken!

Nog geen gift gedaan en wilt u ons graag steunen? Op BE57 7440 6599 3335 kan u steeds een gift storten ten voordele van onze werking.