Sportpret @Fedasil Arendonk

Net als vorig jaar was Sportpret deze herfstvakantie actief in het opvangcentrum van Fedasil in Arendonk. Het opvangcentrum zorgt ervoor dat verzoekers om internationale bescherming worden opgevangen en wordt voldaan in hun basisbehoeften. Het opvangcentrum heeft plaats voor 320 personen. Hierbij zitten ook kinderen. We organiseren drie leuke Sportpretnamiddagen van 14 uur tot 17 uur waarbij de kinderen van het centrum met allerlei nieuwe sporten in aanraking kwamen.

Sportpret streeft er naar om alle kinderen die opgroeien in een maatschappelijk kwetsbare situatie het recht op sport en spel te bieden. Dat is ook de motivatie om in het opvangcentrum zelf activiteiten te organiseren.

Meer informatie over het opvangcentrum in Arendonk: https://www.fedasil.be/nl/arendonk

Sportpret start op in de wijk Luchtbal!

In samenwerking met het district Antwerpen, Buurtsport Antwerpen en de omliggende scholen zullen wij vanaf nu ook sportaanbod voorzien in de wijk Luchtbal.

Met ons aanbod willen wij de drempel naar bewegen lager maken voor kinderen in de wijk.

Zoals voordien blijven wij in stad Antwerpen ook actief in Borgerhout, Antwerpen Noord en Antwerpen Kiel waar we ondertussen al enkele jaren sport aanbieden aan kinderen, we zien dat deze kinderen echt plezier beleven tijdens het sporten. Daarom trekken we dit nu door naar de wijk Luchtbal om zo nog meer kinderen te kunnen bereiken en te ondersteunen met sportaanbod.

Wat we zullen aanbieden in de wijk Luchtbal:

 • Sportaanbod voor kleuters op woensdagnamiddag
 • Sport- en spelaanbod in de wijk
 • Pleinaanbod waarbij ouders betrokken worden
 • Gratis naschools sportaanbod voor 6-12 jarigen op de basisscholen van luchtbal. Deze activiteiten kunnen een opstap zijn naar het reguliere vrijetijdsaanbod.
 • Activiteiten tijdens schoolvakanties

Uiteraard zoeken we nog vrijwilligers die al deze activiteiten willen begeleiden. Zin om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Contacteer ons hier!

Sportpret laureaat NN Geluksawards

Sportpret nam met 118 andere organisaties deel aan de NN geluksawards. Op dinsdag 15 oktober waren we bij de drie finalisten in algemene categorie NN Nationale Geluksawards 2019.

NN investeert in het geluk van elke Belg. Hiervoor werken ze samen met de universiteit van Gent waarbij professor Lieven Annemans onderzoek doet naar wat mensen gelukkig maakt. Je vindt alle informatie en de winnaars terug op de site van NN.

Niet te missen: Trappistenjogging

Op zondag 6 oktober neemt de Trappistenjogging plaats te Westmalle.
Dit is een loop- en wandelevenement georganiseerd door Play & Sport ten voordele van Sportpret vzw. Net zoals Sportpret vzw vindt Play & sport, sport en spel ook heel belangrijk. Play & sport organiseert zowel sportlessen, sportdagen als sportkampen. De Trappistenjogging heeft een vrije start tussen 9u.00 en 12u.00. Een mooi prijzenpakket en een lekkere trappist is voor elke deelnemer voorzien. Ook aan de kindjes is gedacht, zo vindt er om 13u.00 de kleine helden run (obstakelrun) plaats. Natuurlijk is er ook een gratis kinderopvang voorzien. Ambiance is dus verzekerd!

Zeker komen is de boodschap!

Inschrijven kan tot donderdagavond via www.trappistenjogging.be.

Benefiet comedyavond

Op 14 november organiseert Sportpret een comedyavond met Michael Van Peel & The Young Ones. Het evenement gaat door in Antwerpen. Bestel hier snel je tickets en geniet van een geweldige avond!

Sportpret is een Duurzame Held!

Stad Turnhout heeft Sportpret geselecteerd als Duurzame Held! Elk jaar van 18 september tot 25 september wordt de week van de duurzaamheid georganiseerd, hierbij kunnen steden op lokaal vlak Duurzame Helden selecteren die binnen één of meerdere van de sustainable development goals (SDG’s) actief zijn. Er zijn 17 zogenaamde SDG’s.

Sportpret is geselecteerd in categorie 1: GEEN ARMOEDE. Met het aanbod dat Sportpret aanbiedt kunnen kinderen die opgroeien in armoede vaardigheden en talenten ontwikkelen om zichzelf te versterken.

Sportpret wilt graag deze nominatie koppelen aan onze campagne ‘Ik zeg NEE tegen kinderarmoede‘. We zoeken 100 Sportpretvrienden die zich willen registreren op onze site en zich willen toevoegen in ons vriendenalbum.

De Warmste Week is terug!

Nog drie maanden tot de warmste week terug van start gaat, drie maanden voor iedereen om leuke acties op te zetten ten voordele van de Warmste Week en de goede doelen. Uiteraard hopen we vanuit Sportpret dat er ook leuke acties worden georganiseerd ten voordele van Sportpret.

Plan je een actie ten voordele van Sportpret? Laat ons zeker iets weten! We kunnen je eventueel helpen met het maken van promo of drukwerk. Indien mogelijk komen we ook graag een keertje langs tijdens jullie acties!

Nood aan inspiratie? Vorige edities werden volgende acties onder andere gepland voor Sportpret:

 • Een loopwedstrijd
 • Een heuse warmathon op een school
 • Zelfgemaakte kerstballen verkopen
 • Zelfgemaakte kersenpittenkussentjes verkopen
 • Koekjesverkoop
 • Een fuif
 • Een galawedstrijd
 • Verkoop acties van drankjes, kleren,..
 • Een hoogteparcour
 • Een sponsortocht

Registreer je actie hier: https://dewarmsteweek.be/goede-doelen/sportpret

Je kan ons contacteren via mail (info@vzwsportpret.be) of op GSM (0471/11.22.40). Hopelijk tot snel!

Nationale Loterij steunt Sportpret

Dankzij de subsidie die Sportpret ontvangt van de spelers van de Nationale Loterij kunnen we deze zomervakantie opnieuw 42 Sportpretdagen organiseren in Antwerpen en Turnhout. Door de financiële ondersteuning kunnen we elke deelnemer een leuk sport T-shirt geven.

Sportpret ontvangt voor het tweede jaar op rij ondersteuning vanuit de Nationale Loterij, door de verlenging van de steun is het mogelijk om ook onze activiteiten en groei verder te zetten. Zo kunnen we elk jaar meer kinderen in armoede een fijne tijd bezorgen!

Bedankt, aan alle spelers van de Nationale Loterij!

Stagiair(e) gezocht!

Sportpret zoekt voor volgend academiejaar verschillende stagiairs! Ben jij op zoek naar een stageplek waar je veel zelfstandigheid krijgt en waar eigen inbreng wordt gewaardeerd? Lees dan zeker verder.

We zoeken onder andere stagiairs die zich achter de schermen willen inzetten en ondersteunen bij de organisatie van onze verschillende activiteiten. Bij grote stage opdrachten krijg je ook eigen activiteiten of evenementen toegewezen om van A tot Z uit te werken, uiteraard met de nodige coaching. Dus, zijn evenementen organiseren, sociale media posts voorbereiden, webteksten schrijven, administratie,.. zaken waar je graag aan werkt? Contacteer ons zeker!

Maar ook voor op het terrein zoeken we stagiairs die aan de slag willen om (sport)lessen te geven aan de kinderen die we bereiken, helpen op ons sintfeest, springfeesten, Sportpretdagen, Sportpret Na School, buurthuis,..

Ellen was dit academiejaar één van onze vele stagiairs bij Sportpret. Lees hier over haar ervaringen en stel je kandidaat om volgend jaar ook stage of vrijwilligersuren te presteren bij Sportpret.

Wie kan er bij ons terecht voor stage of vrijwilligersuren?
– Studenten van leerkrachtenopleiding (kleuter, lager, secundair,..)
– Studenten LO BR, sport, kine, ..
– Studenten sociaal werk, orthopedagogie,..
– Studenten Pedagogie van het jonge kind
– Studenten verzorging, sport uit secundair onderwijs
– En alle andere richtingen waarin studenten zitten die gemotiveerd zijn om bij Sportpret te komen helpen!

Ook voor de organisatie van de activiteiten kan je helpen:
– Studenten kantoor, officemanagement,..
– Studenten eventmanagement,..

Voor aanvragen kan je ons contacteren: info@vzwsportpret.be