Puzzelstukken gezocht!

Vandaag start onze zoektocht naar puzzelstukken, voor eind juni is het doel onze puzzel helemaal klaar te hebben. Elk puzzelstuk staat voor een gift van €40. Zonder deze giften kunnen we deze zomer niet al onze activiteiten organiseren. Ontdek er meer over op deze pagina.

Ben jij het puzzelstukje dat we missen?

Help jij mee onze puzzel oplossen? Dat kan met een gift. Ook voor jou is dit interessant omdat jouw gift 45% fiscaal aftrekbaar is vanaf een bedrag van €40. Ook kleinere giften zijn meer dan welkom. Deze kleinere giften kunnen we combineren tot een volledig puzzelstuk.

Laatste update puzzel: 25/05/2022

Ik schenk een puzzelstuk

Bedrag

Help onze puzzel leggen. Help mee aan een sportieve zomer voor kinderen in (kans) armoede. 

Vacature brugfiguur sport Antwerpen

Sportpret werft aan! Aangezien één van onze medewerkers gekozen heeft voor een nieuwe uitdaging gaan we op zoek naar een nieuwe brugfiguur sport voor onze werking in Antwerpen.

Als brugfiguur zorg je voor de ideale samenwerking tussen Sportpret en scholen, sportclubs, (buurt)sportdiensten, sociale organisaties en voorzie je een eigen laagdrempelig aanbod dat complementair is met het bestaande aanbod. Het aanbod focust op kinderen tussen 3 en 12 jaar die opgroeien in de wijk en financieel kwetsbaar zijn.

De vacature is voor een deeltijdse betrekking, met mogelijkheid om hier nieuwe projecten (en uren) bij te combineren in de (nabije) toekomst. Sportpret is een organisatie die de afgelopen jaren sterk is gegroeid en waarbij nog heel wat opportuniteiten zijn.

Gezocht: leden werkgroepen

Zin om mee het verschil te maken? Sportpret zoekt voor haar verschillende werkgroepen nog extra leden. Hieronder vind je meer informatie terug.

Werkgroep Vrijwilligers

Ben je enthousiast om onze vrijwilligerswerking te ondersteunen door mee na te denken over duidelijke regels en afspraken, vormingsaanbod uit te werken, vrijwilligers (nog) meer inspraak te geven,..? Dan is deze werkgroep iets voor jou!

Stuur een mailtje naar amy@vzwsportpret.be als je graag lid wilt worden van deze werkgroep. Amy is de verantwoordelijke bestuurder voor deze werkgroep.

Werkgroep Integriteit

Zowel in de sportsector als de jeugdsector is er een steeds groter bewustzijn rond (persoonlijke) integriteit. Hoe kan Sportpret er voor zorgen dat binnen de vereniging geen ongewenst gedrag voorkomt? Rond deze centrale vraagt denkt deze werkgroep na. In een eerste fase is dit vooral een meer theoretische benadering met het opstellen van ons eigen integriteitsbeleid, maar ook meer praktische zaken komen aan bod: anti pesten, API, meldpunt,..

Stuur een mailtje naar api@vzwsportpret.be als je graag lid wilt worden van deze werkgroep. Nisa is de verantwoordelijke bestuurder voor deze werkgroep.

Werkgroep (Nationale) Campagne

Sportpret is soms nog een nobele onbekende. Om hier verandering in te brengen zet de werkgroep Campagne zich in om Sportpret meer bekendheid te geven. Denk hierbij aan het uitwerken van promofilmpjes, sociale media campagnes,..

Stuur een mailtje naar toon@vzwsportpret.be als je graag lid wilt worden van deze werkgroep. Toon is de verantwoordelijke bestuurder voor deze werkgroep.

Vacature medewerker Turnhout

Voor onze werking in Turnhout zijn we opzoek naar een medewerker (80% of voltijds) die sterke organisatorische talenten heeft en graag zelfstandig projecten plant, uitvoert en evalueert. Als projectmedewerker zorg je voor de organisatie van de activiteiten in Turnhout in overleg met de provincieverantwoordelijke. Daarnaast voorzie je ook begeleidingstrajecten naar duurzame vrije tijd zoals sportclubs, jeugdbewegingen,.. via individuele begeleidingstrajecten met de gezinnen die deelnamen aan de activiteiten.

MEER INFO

Vacature! Projectmedewerker Genk

Sportpret zoekt voor de werking in Genk een deeltijdse projectmedewerker.

Samen met de provincieverantwoordelijke sta je in voor het aanbod in Genk. Je hoofdtaken bestaan erin de verschillende activiteiten vlot te laten verlopen door het zoeken en inplannen van lesgevers, contacten met partners, scholen, stad,.. om zo tot succesvolle activiteiten te komen.

Als enige medewerker voor de werking van Genk zoeken we een zelfstandige werker die ook vlot kan communiceren naar directe leidinggevende, partners,..

Je komt terecht in een warm team van 7 collega’s die actief zijn over heel Vlaanderen. Je krijgt een flexibel uurrooster, een loon conform de afgesproken barema’s, een transportonkostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding. Daarnaast krijg je kansen om vormingen en bijscholingen te volgen.

De volledige vacature met alle details kan je hier downloaden:

VACATURE VRIJWILLIGERSCOACH/PROJECTMEDEWERKER GENK

De Warmste Sportpret

Sportpret lanceert opnieuw haar actieplatform “De Warmste Sportpret”. Net zoals vorig jaar bieden we nu zelf een plek aan waar iedereen een actie kan opzetten ten voordele van Sportpret vzw. Onder de noemer “De Warmste Sportpret” kunnen er vanaf nu tot 31/12/2021 acties opgezet worden ten voordele van Sportpret op het platform.

We roepen iedereen op om een knotsgekke, leuke, gezellige actie op te zetten! Wij van Sportpret kijken alvast uit naar al jullie geweldige acties!

Graag wat extra hulp bij jouw actie? Geen probleem, contacteer ons gerust om te kijken hoe we kunnen helpen. Indien mogelijk helpen we ook zeker graag met de communicatie en promo van jouw actie.

Sportpret start zelf de eerste actie!

We bijten zelf de spits af met de eerste actie! We organiseren op 4 november opnieuw een comedybenefietavond in Antwerpen. Meer informatie en tickets kan je hier bestellen.

Hoe verliep De Warmste Sportpret in 2020 alweer?

Ondanks Corona werd er toen 1723 euro ingezameld! Ontdek hier welke acties er toen georganiseerd werden.

Sportlesgevers en -monitoren gezocht!

Het nieuwe schooljaar is opgestart, dus ook heel wat van onze lessenreeksen gaan binnenkort terug van start. We zoeken nog heel wat helpende handen. Heb jij zin om als lesgever of monitor aan de slag te gaan bij Sportpret? Hieronder vind je alle opties terug!

Antwerpen

Kleutersportlesgever Antwerpen Noord (woensdag 15u tot 16u)
Kleutersportlesgever Antwerpen Luchtbal (woensdag 17u tot 18u)
Basketballesgever Antwerpen Luchtbal (zondag 14u tot 16u)
Lesgever Sportpret Na School (Scholen: De Optimist, De Dames, Mikado, De Esdoorn, Sportomundo,..) (dag zelf te kiezen)

Turnhout/Arendonk

Lesgever Sportpret Na School (De Smiskens, Stedelijke basisschool Turnhout) (dag zelf te kiezen)
Lesgever spelnamiddagen Merodecenter (woensdag 14u tot 16u)
Monitor spelnamiddagen Fedasil Arendonk (zaterdag 14u tot 17u)

Genk

Lesgever spelnamiddagen (woensdag 14u tot 16u)
Lesgever pleintjesvoetbal (donderdag en vrijdag 16u tot 17u)

Vilvoorde

Lesgever kleutersport (dag zelf te kiezen)
Lesgever Sportpretdagen herfstvakantie

Leuven

Lesgever Sportpretdagen herfstvakantie
Lesgever Sportpret Na School (dag zelf te kiezen)

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN ALS LESGEVER

Meer informatie voor lesgevers en monitoren

Bezoek minister Dalle

Vandaag was er bij Sportpret hoog bezoek, niemand minder dan de minister van Jeugd kwam langs op onze Sportpretdagen in Stad Turnhout . Naast een rondleiding door de activiteiten ter plekke hadden we ook de kans om de werking en groei van Sportpret in detail voor te stellen. Zo vertelde Anne-Sophie over het werk als Sportpretconsulent en kwam een mama die een begeleidingstraject volgt om haar kindjes in te schrijven in jeugdbeweging/sportclub een getuigenis brengen bij de minister. We brachten ook onze inspanning rond gezonde voeding naar voren en stelden onze gezondheidsspelen voor.

Tenslotte hebben we ook het boek “Praktijkgids sociaal-sportief werk” overhandigd waarin onder andere een getuigenis is opgenomen van onze algemeen coördinator en oprichter Ailan Iriks-Bickx.