Stagiair(e) gezocht!

Sportpret zoekt voor volgend academiejaar verschillende stagiairs! Ben jij op zoek naar een stageplek waar je veel zelfstandigheid krijgt en waar eigen inbreng wordt gewaardeerd? Lees dan zeker verder.

We zoeken onder andere stagiairs die zich achter de schermen willen inzetten en ondersteunen bij de organisatie van onze verschillende activiteiten. Bij grote stage opdrachten krijg je ook eigen activiteiten of evenementen toegewezen om van A tot Z uit te werken, uiteraard met de nodige coaching. Dus, zijn evenementen organiseren, sociale media posts voorbereiden, webteksten schrijven, administratie,.. zaken waar je graag aan werkt? Contacteer ons zeker!

Maar ook voor op het terrein zoeken we stagiairs die aan de slag willen om (sport)lessen te geven aan de kinderen die we bereiken, helpen op ons sintfeest, springfeesten, Sportpretdagen, Sportpret Na School, buurthuis,..

Ellen was dit academiejaar één van onze vele stagiairs bij Sportpret. Lees hier over haar ervaringen en stel je kandidaat om volgend jaar ook stage of vrijwilligersuren te presteren bij Sportpret.

Wie kan er bij ons terecht voor stage of vrijwilligersuren?
– Studenten van leerkrachtenopleiding (kleuter, lager, secundair,..)
– Studenten LO BR, sport, kine, ..
– Studenten sociaal werk, orthopedagogie,..
– Studenten Pedagogie van het jonge kind
– Studenten verzorging, sport uit secundair onderwijs
– En alle andere richtingen waarin studenten zitten die gemotiveerd zijn om bij Sportpret te komen helpen!

Ook voor de organisatie van de activiteiten kan je helpen:
– Studenten kantoor, officemanagement,..
– Studenten eventmanagement,..

Voor aanvragen kan je ons contacteren: info@vzwsportpret.be

Erika Van Tielen op bezoek!

Tijdens de Sportpretdag op vrijdag 5 juli in Turnhout kwam Erika Van Tielen langs. Als ambassadrice zet Erika haar in voor Sportpret. Ook de pers was van de partij. Er werd een mooie reportage gemaakt van RTV en ook de geschreven pers was aanwezig, in Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen verscheen er online een mooi artikel over onze werking.

Hieronder vindt u de reportage terug van RTV Vandaag. Zo kan u een Sportpretdag van dichtbij beleven! Ook de linken naar de krantenartikels vindt u hieronder terug.

Wilt u Sportpret graag steunen? Ontdek het op onze pagina: Steun ons.

Artikel Gazet Van Antwerpen (enkel voor abonnees)

Artikel Het Nieuwsblad (enkel voor abonnees)

Artikel Het Laatste Nieuws (gratis te lezen)

Nancy stopt, Eva start!

Zoals jullie allemaal weten heeft Sportpret een partnerschap met de Cronos Groep. Dit houdt in dat Cronos ons ondersteunt met een deeltijdse medewerker die zich inzet om Sportpret verder te laten groeien.

Sinds oktober 2018 is Nancy bij ons actief. Nancy heeft een nieuwe uitdaging aangenomen en stopt bij Cronos en dus ook bij Sportpret. Daarom start Eva Torfs bij Sportpret om de taken van Nancy over te nemen. Eva werkt momenteel samen met Lies voor Level 21, een organisatie die educatieve spelen ontwikkelt voor scholen. Eva, met de ondersteuning van Lies, gaat instaan voor de verdere uitbreiding van Sportpret in Vlaanderen.

We wensen Eva veel succes bij haar nieuwe uitdaging bij Sportpret! Daarnaast willen we ook Nancy bedanken voor haar creatieve ideeën, inzet en enthousiasme!

Veiling ten voordele van Sportpret

26 mei wordt een een veiling georganiseerd ten voordele van Sportpret, dit past binnen de crowdfunding die Hans Wauters doet voor onze organisatie.

Naast een gift voor zijn deelname aan de dodentocht kan u nu ook steunen door op de veiling te bieden! We hopen alvast op een leuk bedrag. 😉

Buitenspeeldag

Sportpret is ook tijdens de buitenspeeldag actief geweest. In Antwerpen werkten we samen met Buurtsport Antwerpen om zowel in Antwerpen Noord als Antwerpen Kiel een fijn kleuteraanbod te voorzien. In Sint-Niklaas waren we uiteraard actief in ons Buurthuis in het Reynaertpark. Allerlei teamspelen hadden we verzameld om heel de middag te vullen met fijne spelletjes.

Vanaf nu online doneren mogelijk!

We maken het jullie vanaf nu nog makkelijker om Sportpret te steunen. Je kan online via onze Doneer-pagina makkelijk online doneren. Op deze manier hopen we de drempel te verlagen en meer giften te ontvangen. Het is namelijk met jullie steun dat wij kinderen kunnen laten sporten en spelen.

Aanbod paasvakantie

De krokusvakantie is nog maar net gedaan of daar is al weer bijna de paasvakantie! Tijdens de paasvakantie zijn onze bekende Sportpretdagen terug! In Antwerpen Noord organiseren we in de Buurtsporthal in Park Spoor Noord maar liefst 10 Sportpretdagen en in Antwerpen Kiel organiseren we 6 Sportpretdagen in Sporthal Kiel. Ons doel? 500 deelnames bereiken! Daarvoor zijn maar liefst per dag tussen de 6 à 10 vrijwilligers aan de slag die alle activiteiten in goede banen leiden. (En hopelijk zelf niet teveel lijden. 😉 )

We werken in Antwerpen Noord opnieuw samen met onze vertrouwde partnerorganisaties: Moeders voor Moeders, Filet Divers, CAW Antwerpen, Recht-Op, Domo en natuurlijk Buurtsport Antwerpen. In Antwerpen Kiel starten we nieuwe samenwerkingsverbanden op om lokaal de meest kwetsbaarste kinderen te bereiken.

16 Sportpretdagen organiseren is uiteraard ook financieel een grote kost! Met een budget van €3000 euro proberen we er geweldige dagen van te maken. Elke deelnemer krijgt één T-shirt, per dag 2 stukken fruit en een granenkoek en de laatste dag een leuke goodiebag met leuke (gesponsorde) gadgets. Andere uitgaven zijn verzekering, aankoop van (sport)materiaal, lesgeversvergoedingen,..

Omgerekend komt het per kind rond de €5. Onze activiteiten zijn voor de deelnemers volledig gratis! We betalen deze kost deels met subsidies en sponsoring en het andere deel via jullie giften. Bedankt dat jullie deze kinderen leuke, sportieve dagen schenken!

Nog geen gift gedaan en wilt u ons graag steunen? Op BE57 7440 6599 3335 kan u steeds een gift storten ten voordele van onze werking.

Vormingsdag 23 maart

Sportpret organiseert op zaterdag 23 maart enkele vormingen voor de vrijwilligers die actief zijn binnen Sportpret. We stellen deze vormingen ook gratis open voor andere trainers, lesgevers, monitoren. Wil je graag één van volgende sessies volgen? Vul dan volgend formulier in: Inschrijvingen vormingen

De vormingen gaan door in de buurtsporthal in Park Spoor Noord, Antwerpen.

 

Informatie per workshop:

Gezondheidsspel Ken jij het gezondheidsspel van Sportpret al? Het is een spelpakket waar je maar liefst 15 verschillende spelletjes mee kan spelen. In deze vorming leer je het spelpakket kennen en de verschillende spelletjes begeleiden. Fun gegarandeerd!
Kleutersport Vind jij het soms ook moeilijk om in te schatten wat kleuters al wel kunnen en wat nog niet? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze kleutersport-vorming. Hier leer je de motorische competenties van kleuters, welke activiteiten geschikt zijn voor hen en samenspel bij kleuters. Ten slotte krijg je ook nog enkele tips mee om een goede voorbereiding op te stellen voor een les kleutersport.
Omgaan met moeilijk gedrag van kinderen DEEL 1 en 2 Tijdens deze interactieve workshop leer je op verschillende manieren omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen. Twee dingen staan hier centraal: het herkennen van dat gedrag en hier gepast op reageren, steeds met aandacht voor het psychosociaal welbevinden van het kind. 

 

De workshop bestaat uit twee delen, waarbij deelname aan beide delen een vereiste is. In het eerste deel van de workshop wordt de focus gelegd op het preventief inzetten van tools in de omgang met kinderen. Daarnaast leer je agressief/opstandig gedrag en conflicten herkennen en hoe je hier gepast mee kan omgaan. 

 

Het tweede deel draait rond de emotionele moeilijkheden die kinderen kunnen ervaren. Je leert waaraan je aandacht moet schenken en hoe je onder andere gepast omgaat met kinderen die snel emotioneel reageren (huilen…). Ten slotte worden er een aantal tips en tricks gegeven om de sportles gepast af te sluiten. 

Lesvoorbereidingen Ben jij soms ook jaloers op de gestructureerde lessen van andere lesgevers? Niet getreurd! In deze actieve workshop leer je alles wat je moet weten over het maken van een goede lesvoorbereiding. Van de voorbereiding op zich maken tot het uitvoeren van de voorbereiding, alles komt aan bod.
Uit de boot Sportpret organiseert activiteiten voor kinderen die opgroeien in kansarmoede, maar wat houdt dat nu juist in? Tijdens een workshop in spelvorm leer je onze doelgroep en het thema kansarmoede wat beter kennen. Schrijf je snel in want hier kunnen maximaal 8 personen aan deelnemen.
Dode momenten opvullen Ken je het moment dat er niet echt nog een les is, maar dat de kinderen nog wel aanwezig zijn in de zaal? In deze workshops leer je tips en tricks om de kinderen te entertainen op deze dode momenten.
Verantwoordelijke sportpret Heb jij altijd al een verantwoordelijke willen zijn op een sportdag? Ben je nieuwsgierig wat het takenpakket van een verantwoordelijke is? Kom dan zeker naar deze vorming! Hier leer je alle kneepjes van het vak en wie weet kan jij in de paasvakantie al voor een eerste keer komen helpen als verantwoordelijke.

 

De sessies “verantwoordelijke Sportpret” en de teambuilding in de namiddag zijn niet opengesteld voor externen. De andere vormingen wel! Er is maar een beperkt aantal plaatsen dus snel inschrijven is de boodschap!

Sportinitiatiedag in samenwerking met Thomas More

Op 4 maart organiseerde drie studenten van de sportopleiding van Thomas More een grote sportinitiatiedag in Antwerpen Noord! Er hebben 86 kinderen deelgenomen aan de verschillende sessies die werden aangeboden. Elke sessie duurde 30 minuten en de kinderen hadden zelf de keuze welke sport ze graag wilden uitproberen. Er zijn meer dan 450 sessies gevolgd!

Van de klassieke sporten zoals voetbal, basketbal, volleybal, badminton, tennis, dans,.. tot de minder bekende sporten zoals spikebal, korfbal, goalbal,.. In totaal meer dan 15 verschillende sporten zijn aan bod gekomen. Ook voor de kleinsten was er een leuk kleutersportaanbod.

Bedankt Zara, Bette en Yani voor de fijne organisatie!

Gezocht! Extra deeltijdse medewerker provincie Antwerpen

Voor onze verdere uitbreiding in de provincie Antwerpen zijn we opzoek naar een extra medewerker (2/5de) die sterke organisatorische talenten heeft en graag zelfstandig projecten plant, uitvoert en evalueert. Hieronder vindt u de vacature terug.

Solliciteren kan tot 18 maart 2019. Sollicitaties kunnen via mail bezorgd worden op info@vzwsportpret.be. Ook voor vragen met betrekking op deze vacature kan u hier terecht.

Klik hier om de vacature te openen: vacature Sportpret vzw