Word jij Sportmeter of -peter van Sportpret?

Sportpret is een vzw die uitsluitend kan werken door de steun van sponsors, subsidies en sympathisanten. U dus. Daarom doen wij ook een warme oproep. Naar aanleiding van onze projecten Sportpret Na School en onze Sportpretdagen zoeken wij Sportmeters en Sportpeters die onze organisatie een warm hart toedragen en ons willen steunen met een maandelijks bedrag. Je krijgt ook een fiscaal attest voor jouw gift!

Sportlesgevers en -monitoren gezocht!

Het nieuwe schooljaar is gestart, dus ook heel wat van onze lessenreeksen. We zoeken nog heel wat helpende handen. Heb jij zin om als lesgever of monitor aan de slag te gaan bij Sportpret? Hieronder vind je alle opties terug!

Antwerpen

Kleutersportlesgever Antwerpen Noord
Kleutersportlesgever Antwerpen Luchtbal
Lesgever Sportpret Na School (Scholen: De Optimist, De Dames, Mikado, De Esdoorn, Sportomundo,..)

Turnhout/Arendonk

Lesgever Sportpret Na School (De Smiskens, Stedelijke basisschool Turnhout)
Lesgever spelnamiddagen
Monitor spelnamiddagen Fedasil Arendonk

Genk

Lesgever spelnamiddagen
Lesgever pleintjesvoetbal

Vilvoorde

Lesgever kleutersport
Lesgever Sportpretdagen herfstvakantie

Leuven

Lesgever Sportpretdagen herfstvakantie
Lesgever Sportpret Na School

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN ALS LESGEVER

Meer informatie voor lesgevers en monitoren

Gezocht: leden werkgroepen

Zin om mee het verschil te maken? Sportpret zoekt voor haar verschillende werkgroepen nog extra leden. Hieronder vind je meer informatie terug.

Werkgroep Vrijwilligers

Ben je enthousiast om onze vrijwilligerswerking te ondersteunen door mee na te denken over duidelijke regels en afspraken, vormingsaanbod uit te werken, vrijwilligers (nog) meer inspraak te geven,..? Dan is deze werkgroep iets voor jou!

Stuur een mailtje naar amy@vzwsportpret.be als je graag lid wilt worden van deze werkgroep. Amy is de verantwoordelijke bestuurder voor deze werkgroep.

Werkgroep Integriteit

Zowel in de sportsector als de jeugdsector is er een steeds groter bewustzijn rond (persoonlijke) integriteit. Hoe kan Sportpret er voor zorgen dat binnen de vereniging geen ongewenst gedrag voorkomt? Rond deze centrale vraagt denkt deze werkgroep na. In een eerste fase is dit vooral een meer theoretische benadering met het opstellen van ons eigen integriteitsbeleid, maar ook meer praktische zaken komen aan bod: anti pesten, API, meldpunt,..

Stuur een mailtje naar api@vzwsportpret.be als je graag lid wilt worden van deze werkgroep. Nisa is de verantwoordelijke bestuurder voor deze werkgroep.

Werkgroep (Nationale) Campagne

Sportpret is soms nog een nobele onbekende. Om hier verandering in te brengen zet de werkgroep Campagne zich in om Sportpret meer bekendheid te geven. Denk hierbij aan het uitwerken van promofilmpjes, sociale media campagnes,..

Stuur een mailtje naar toon@vzwsportpret.be als je graag lid wilt worden van deze werkgroep. Toon is de verantwoordelijke bestuurder voor deze werkgroep.

Bezoek minister Dalle

Vandaag was er bij Sportpret hoog bezoek, niemand minder dan de minister van Jeugd kwam langs op onze Sportpretdagen in Stad Turnhout . Naast een rondleiding door de activiteiten ter plekke hadden we ook de kans om de werking en groei van Sportpret in detail voor te stellen. Zo vertelde Anne-Sophie over het werk als Sportpretconsulent en kwam een mama die een begeleidingstraject volgt om haar kindjes in te schrijven in jeugdbeweging/sportclub een getuigenis brengen bij de minister. We brachten ook onze inspanning rond gezonde voeding naar voren en stelden onze gezondheidsspelen voor.

Tenslotte hebben we ook het boek “Praktijkgids sociaal-sportief werk” overhandigd waarin onder andere een getuigenis is opgenomen van onze algemeen coördinator en oprichter Ailan Iriks-Bickx.

#Voluitvoorfruit

De zomervakantie staat voor de deur! Meer dan 150 activiteiten staan deze zomer gepland waarmee we mikken op 4000 deelnames! Om dat Sportpret gezonde voeding en beweging een evidente combinatie vindt, verdelen we op onze activiteiten fruit. Zo willen we de link leggen tussen gezonde voeding en sport tegelijkertijd verbieden we ongezonde snacks en frisdranken op onze activiteiten.

In totaal gaan we ongeveer 6000 stukken fruit aankopen, goed voor een kost van €1800. Daarom lanceren we onze campagne #voluitvoorfruit waarbij we aan onze sympathisanten oproepen om een fruitpakket te schenken.

Wil je graag meer informatie of een fruitpakket schenken? KLIK HIER VOOR ALLE INFO!

Bedankt Sporting A

Ook dit jaar steunt Sporting A Sportpret voor het organiseren van heel wat Sportpretdagen in Antwerpen. Door de overeenkomst kan Sportpret extra Sportpretdagen organiseren en kunnen we gratis gebruik maken van de stedelijke sportinfrastructuur.

Samen met de steun van District Antwerpen kunnen we zo 87 Sportpretdagen organiseren verspreid over Antwerpen.