Vrijwilliger aan het woord: Georgina

Vrijwilliger in de kijker: Georgina Valkeneers

Onze werking in Genk is sinds eind 2019 actief, één van onze vrijwilligers van deze werking is Georgina. zij is onder andere actief bij onze spelnamiddagen en Sportpretdagen.

Georgina, hoe ben je bij onze organisatie terecht gekomen?

Claudia Petré heeft in januari 2019 contact met mij opgenomen met de vraag of ik graag vrijwilliger wou worden bij Sportpret. Op dat moment zat ik in mijn tweede jaar leerkracht kleuteronderwijs en was het een erg drukke periode op school. Het leek mij vanuit de visie van het onderwijs een grote meerwaarde om mij aan te sluiten bij Sportpret. Toen kwam plots COVID19… maar in september 2020 heb ik de stap gezet en mij ingeschreven als vrijwilliger bij Sportpret.

Je hebt al zeer veel activiteiten begeleid bij Sportpret, wat vond je tot hiertoe het leukste om te doen?

Naast de spelnamiddagen op woensdag vond ik de sport -en fundag het allerleukst, deze vond plaats op 17 februari 2021 in Genk. Ondanks de COVID19 situatie was dit een geslaagde dag voor alle aanwezige kinderen, monitoren en de studenten van de hogeschool Thomas More. Kinderen uit een kwetsbaar milieu lijden erg onder de COVID19 situatie, maar op deze dag konden ze het allemaal even vergeten.

Wat geeft jou het meeste voldoening?

Kinderen uit een kwetsbaar milieu een leuke namiddag/dag bezorgen. Het zien van blije ouders omdat hun kind graag naar Sportpret komt en bij mij in goede handen is. Simpelweg, door mijn aanwezigheid een steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Waarom vind je het belangrijk wat Sportpret doet?

Er is veel armoede in de wereld en we kunnen dit alleen maar verhelpen als wij allemaal een steentje bijdragen. Vrijwilliger worden bij Sportpret in één van de vele manieren. Alle kinderen zouden evenveel kansen moeten kunnen krijgen om zich te vermaken, maar soms worden kansarme kinderen uitgesloten. Dankzij Sportpret krijgen alle kinderen een kans en dat is het mooie aan wat ze doen.

Wat zou je zeggen tegen toekomstige vrijwilligers? Waarom moeten zij ook vrijwilliger worden bij Sportpret?

Ik raad iedereen aan om mee in dit mooie project te stappen, je helpt er niet Zet je in voor deze kwetsbare maatschappij en denk aan de gelijke kansen van de kinderen. Wordt vrijwilliger, ook al is het maar voor af en toe. Draag een steentje bij op een speelse manier, want bij Sportpret vermaak je niet alleen de kinderen maar ook jezelf!

Bedankt Georgina voor dit leuke interview! Nog veel plezier met alles dat je doet!

Ook starten als sportlesgever bij Sportpret? Registreer je hier! Of lees hier meer informatie.