Vrijwilliger aan het woord: Jense

Vrijwilliger in de kijker: Jense Vanheusden

Onze werking in Genk is sinds eind 2019 actief, één van onze vrijwilligers van deze werking is Jense. Hij is onder andere actief bij ons voetbalpleintjes aanbod in samenwerking met KRC Genk.

Jense, hoe ben je bij onze organisatie terecht gekomen?

Ik was al langer op zoek naar een organisatie waar ik kinderen kon begeleiden met het uitvoeren van leuke en sportieve activiteiten, dit sluit namelijk perfect aan met mijn opleiding bachelor orthopedagogie en mijn passie voor voetbal. Via Facebook kwam ik een advertentie tegen van Sportpret waarin ze op zoek waren naar vrijwilligers voor hun voetbaltrainingen in Genk. Aangezien me dit zo interessant leek heb ik hen hierop gecontacteerd en ben ik snel als vrijwilliger kunnen starten.

Je hebt al zeer veel activiteiten begeleid bij Sportpret, wat vond je tot hiertoe het leukste om te doen?

De wedstrijdvormen tijdens de voetbaltraining zijn zonder twijfel altijd de leukste momenten om te beleven. Hierbij kan je duidelijk het geluk en de spelvreugde van de kinderen terugzien doordat ze via dit initiatief de kans krijgen om te sporten. Deze wedstrijdjes worden dan ook beleefd alsof de finale van de Champions League gespeeld wordt. (Lacht) Deze spelvreugde van de kinderen zorgt er daarnaast voor dat de animatoren zelf ook een stevige dosis goesting krijgen om mee te spelen!

Wat geeft jou het meeste voldoening?

Ik haal het meeste voldoening uit het plezier dat de kinderen beleven en de lach op de gezichten van de kinderen waar wij als vrijwilligers mee voor kunnen zorgen. Ook de dankbaarheid die de kinderen tonen wanneer we de stukken fruit aan hen uitdelen is iets wat mij altijd mee gelukkig maakt. Ik haal daarnaast zelf ook nog zeer veel plezier uit de voetbaltrainingen die ik aan de kinderen geef. Ik ben iemand die zeer graag sport (en dan vooral voetbalt) en het super leuk vind om deze passie te delen en door te geven aan de kinderen.

Waarom vind je het belangrijk wat Sportpret doet?

Dankzij organisaties als Sportpret krijgen alle kinderen de kans om te sporten en zich te amuseren. Alle kinderen hebben hier namelijk recht op, ook kinderen met een moeilijke thuissituatie of kinderen die het wat moeilijker hebben. Wat ik verder mooi en goed vind is het stuk fruit wat de kinderen op het einde van elke activiteit krijgen. Ze worden op deze manier niet enkel gestimuleerd om te sporten maar ook wordt het belang van gezond eten hiermee benadrukt.

Wat zou je zeggen tegen toekomstige vrijwilligers? Waarom moeten zij ook vrijwilliger worden bij Sportpret?

Ik raad iedereen aan om mee in dit mooie project te stappen, je helpt er niet alleen de kinderen mee maar je krijgt er ook een hoop dankbaarheid voor terug. Je leert daarnaast een hoop toffe nieuwe mensen kennen. De momenten en de dankbaarheid van de kinderen zijn zaken die je nog zeer lang bij zullen blijven en waar je met een fijn gevoel op terug zal kunnen kijken!

Bedankt Jense voor dit leuke interview! Nog veel plezier met alles dat je doet!

Ook starten als sportlesgever bij Sportpret? Registreer je hier! Of lees hier meer informatie.