17 oktober – Stop armoede!

17 oktober 2020 – België wordt wakker met opnieuw een hele reeks nieuwe, zware maatregelen om de strijd tegen hét virus te winnen. Ook op sociaaleconomisch vlak zijn deze tijden rampzalig. Gezinnen die het reeds moeilijk hadden krijgen het nog moeilijker. Mensen verliezen hun job, hun inkomen. Gezinnen in armoede staan er alleen voor.

Maar ook op persoonlijk vlak zijn deze tijden rampzalig voor personen in armoede. Nog meer dan anderen ervaren zij het sociale isolement. Geen internet om te verbinden met familie of vrienden, geen beltegoed, geen contact. Niets.

Vandaag is het ook 17 oktober, de dag tegen armoede. De dag om rondom je te kijken naar de mensen om je heen. Te helpen, te luisteren. Armoede is volop aanwezig. 1 op de 5 kinderen in België groeit op in armoede of loopt het risico in armoede te belanden. Recente cijfers zijn er niet, maar duidelijk is het zeker, de cijfers voor 2020 gaan bloedrood zien. Armoede is vlakbij en toch zo ver af. Armoede is onzichtbaar, omdat we het soms niet zien, of soms niet willen zien.

Maak het verschil, op jouw manier. Klik op onze actiepagina.

Actiepagina ‘Stop Armoede’